Konya’da uzun zamandan beri bel ağrıları nedeniyle yürümekte zorluk çeken 63 yaşındaki Hacer Kart, Konya Hospital’de dar olan omurilik kanalı ameliyatla açıldıktan sonra sağlığına kavuştu. Yeniceoba'da ikamet eden 63 yaşındaki Hacer Kart, uzun zamandır bel ağrıları nedeniyle yürüme zorluğu çekince birçok kez tedavi gördü. Ancak, tedavilerden beklediği sonucu alamayan Hacer Kart, yaptığı araştırmalar sonucunda Konya Hospital’e başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda ameliyata alınan Hacer Kart, dar olan omuriliği kanalı açılarak eski sağlığına kavuştu.

Annesinin ameliyattan önce yürüme güçlüğü çektiğini söyleyen Kamuran Kart, “Konya'nın Cihanbeyli ilçesinin Yeniceoba mahallesinden geliyoruz. Annem Konya Hospital’de ameliyat oldu. Annemin, ileri derecede bel fıtığı sorunu vardı. 7-8 aydır şiddetli ağrıları vardı. Yürümede, oturmada, kalkmada, hareket etmede ciddi anlamda sıkıntıları vardı. Çeşitli araştırmalar yaptıktan sonra, Konya Hospital’de ameliyat yapmaya karar verdik. Bel fıtığı riskli bir ameliyat olduğu için hep erteledik. 3-4 günlük bir süre geçti. Annem şuan gayet iyi. Yürüyüşünü yapıyor. Tunç hocaya güvenerek geldik, gayette memnunuz.” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün ise, hastanın daha önce de çeşitli tedaviler gördüğünü ancak bir sonuç alamadığını belirterek, yaptıkları ameliyat ile dar olan omurilik kanalını açtıklarını ve hastanın ameliyat sonrası yürümeye başladığını ifade etti. haber46