Diyarbakır Valiliği'nin bu sabah ilan ettiği sokağa çıkma yasağının ardından polis ve askerler Silvan ilçesinde halka saldırdı. Saldırılarda 16-17 yaşlarında Vedat Akcanım ve 17 yaşında soy ismi öğrenilemeyen Deniz adlı çocuğun yaşamını yitirdiği öğrenildi. Konak, Mescit ve Tekel mahallelerindeki saldırılarda ise 7 kişi yaralandı.


Halkın Konak Mahallesi'ndeki Hz. Ömer Cami önünde bulunan 6 yaralıyı hastaneye götürmek istemesi ise polis tarafından ateş açılarak engellendi.

YARALILARI ALMAK İSTEYENLERE SALDIRI VE GÖZALTI

Mahalleye aralarında belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu bir heyetin gitmek istemesi de yine polislerce engellendi. Heyetin yaralıları almasına izin verilmedi. Ayrıca yaralıları almaya giden Silvan Belediyesi Eşbaşkan vekilleri Zuhal Tekiner, Kerem Canpolaten, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Karakoç ve meclis üyesi Gülistan Kılıç'ın polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen belediye eşbaşkanları ve beraberindekiler daha sonra serbest bırakıldı.

2 ÇOCUK KATLEDİLDİ

İlçede şiddetli çatışmalar devam ederken, Silvan Devlet Hastanesi'ne 2 yaralı getirildi. Yaralıların Mehmet Cevat Kartalkuş (56) ve 70 yaşlarındaki Hayriye Hüdaverdi olduğu öğrenilirken, yapılan ilk tedavilerinin ardından yaralıların Amed'e sevk edildiği belirtildi. Konak Mahallesi'nde 16-17 yaşlarında Vedat Akcanım ve 17 yaşında soy ismi öğrenilemeyen Deniz adlı çocuğun yaşamını yitirdiği öğrenildi.

HAVAN TOPU ATILDI

Devlet güçlerinin mahallelere yönelik havan topu atışlarında bulunduğu da öğrenildi. Havan toplarının isabet ettiği bazı evlerde yangın çıkarken, Azizoğlu Caddesi'nde bulunan KURDİ-DER binasında da yangın çıktı.
İlçenin Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde tanklarla yapılan polis saldırısı sürerken, Bağlar Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde zırhlı araçlarla gezen polis, yurttaşlara gaz bombası ve tazyikli su ile saldırdı. Saldırı esnasında yoldan geçen bir araç ise durdurularak dakikalarca arandıktan sonra geçişine izin verildi.
Halkın devlet terörüne karşı direnişi ise sürüyor. AMED - ANF