Devlet Tiyatroları yeni sezonu birbirinden iddialı yeni oyunlarla açmaya hazırlanıyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yeni sezon ilk turunda 28 yeni oyun ile 1 Ekim’den itibaren sanatseverlerle buluşacak. Yapılan açıklamada Çağdaş tiyatronun kurucularından Henrik Ibsen’in ‘Hedda Gabler’inden, Türk edebiyatının usta kalemi Orhan Kemal’in ‘Murtazası’na, Türk tiyatrosunun öncülerinden Musahipzade Celal’in ‘Macun Hokkası’ndan ünlü Fransız oyun yazarı Moliere’in ‘Kibarlık Budalası’ ve ‘Gülünç Kibarları’na birçok eser Devlet Tiyatrolarının bu sezon ilk turdaki yeni oyunlarından olduğu belirtiliyor.

ANKARA SAHNESİNDE 7 OYUN
Devlet Tiyatroları’nin ilk tur repertuvarında en fazla yeni oyun ise Ankara’da sahnelenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu sezona 7 yeni oyun ile başlayacak.

’Shakespeare Zorda’, ’Hedda Gabler’, ’Yeşilçam’, ’Alacaklılar’, ’İyiyim’, ’Satıcının Ölümü’ ve ’Kuaförde Bir Gün’ Ankara sahnelerinde seyirciyle buluşacak yeni oyunlar arasında yer alıyor.

’Yeşilçam’ Küçük Tiyatro’da, ’Alacaklılar’ Şinasi Sahnesinde, ’Shakespeare Zorda’ Akünde, ’İyiyim’ Stüdyo Sahnede, ’Kuaförde Bir Gün’ Altındağ Tiyatrosunda, ’HeddaGabler’ ve ’Satıcının Ölümü’ ise Cüneyt Gökçer Sahnesinde seyirci karşısına çıkacak.

Ankara Devlet Tiyatrosunun bu yıl sahneye koyacağı yeni oyunlardan, duygu yoğunluğu oldukça yüksek, Artur Miller’in ’Satıcının Ölümü’ isimli oyunu, DT’nin çok güçlü sanatçılarını seyirciyle buluşturacak. Yönetmen Zafer Kayaokay’ın sahneye taşıyacağı ’Satıcının Ölümü’ prömiyerini 21 Ekim’de yapacak.

EN ÇOK YENİ OYUNUN SAHNELENECEĞİ İKİNCİ ŞEHİR İSTANBUL

Yeni sezonda 6 yeni oyunla perde açacak olan İstanbul Devlet Tiyatroları en çok yeni oyunun sahneleneceği ikinci şehir.

‘Güneş Batarken Bile Büyük’, ‘Geçtim Ama Tiyatrodan’, ‘Paşa Paşa Tiyatro ya da Ahmet Vefik Paşa’, ‘Sevgili Hayat’, ‘Muhteşem Gatsby’ ve ‘Kadınlarda Savaşı Yitirdi’ İstanbul seyircisiyle buluşacak yeni oyunlardan.

BÖLGELERDEKİ YENİ OYUNLAR

‘Kibarlık Budalası’ ve ‘Kurban’ isimli oyunların İzmir’de prömiyerini yapacak olan Devlet Tiyatroları; Adana’da ‘Macun Hokkası’, Sivas’ta ‘Gülünç Kibarlar’, Trabzon’da ‘Rulet’, Van’da ‘İntiharın Genel Provası’, Diyarbakır’da ‘Murtaza’, Erzurum’da ‘Deli İbrahim’, Antalya’da ‘Daniş Çelebi ve Sümbül’, Bursa’da ’Hastalık Hastası’ ile ‘Kanlı Nigar’, Konya’da ise ‘Töre’, ‘Misafir’ ve çocuk oyunu olan ‘Pinokyo’yu seyirciyle buluşturacak.

ŞİFA KAYMAK

Kaynak: IHA