Finalin birincisi Batı Almanya kraliçesi mesleği Katolik din dersi öğretmeni olan Lena Bröder (26), 430 puanla yarışmayı kazanan güzel oldu. Podyuma 13. sırada çıkan Miss Schleswig- Holstein kraliçesi öğrenci olan Francesca Orru (19), 420 puanla kraliçelik unvanını kıl payı kaçırdı. Yarışmanın ikincisi seçildi. Miss Hessen kraliçesi Dominika Starostik (22) podyuma 23. sırada çıktı.

Mesleği büro memuru olan Dominika Starostik jüri heyetinden kazandığı 240 puanla yarışmayı üçüncü bitirdi. Podyumun güzelleri akşam, mayo, çanta defilesiyle jürinin puanlarını lehine kazanmak için çalıştı.

Bu yıl 14. kez düzenlenen final için adaylarda heyecan doruktaydı. Almanya ve dünyanın en eski prestijli, güzellik yarışmalarından biri olan Miss Germany Coporation (MGC), 'Miss Germany 2016' kraliçesine ödül olarak bir yıllığına her şey dahil Jaguar XE model araba tahsis edildi.

Verilen zengin hediyeler içinde kraliçeye 6 bin 900 Euro değerinde pırlanta kol saati, bir yıllık modellik kontratı, İspanya ve Avrupa Parkında tatil, giyim, ayakkabı, kozmetik ürünleri bulundu.

Podyumda yarışan diğer adaylara'da giyim, ayakkabı, değişik tatil paketleri, kozmetik ürünler, diş ve saç bakımı hediye olarak verildi.

Miss Germany 2015 kraliçesi Ukrayna kökenli Olga Hoffmann (23) tacını 2016 kraliçesine devrederken göz yaşlarına hakim olamadı. Zengin şov programında Eurovision Şarkı Yarışmasını üç kez kazanan İrlandalı Johnny Logan final gecesine gelen 1000'e yakın davetlilere verdiği müzik konseriyle adeta herkesi coşturdu.

DHA