Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü, yaptığı olağanüstü genel kurul ile ismini oy birliği ile Amedspor olarak değiştirdi.

Kulübün Olağanüstü Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sinema Salonu’nda yapıldı.

Kulüp Eşbaşkanı İhsan Avcı, spordaki anlayışlarının, yaklaşımlarının, toplumsal ve sosyal duyarlılıklarının ne olacağına dair bir tartışma süreci yaşadıklarını belirterek, ortak kanının Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün isminin tarihsel birikimden esinlenerek Amedspor olması yönünde olduğunu söyledi. Avcı, kulübü bugüne kadar irade ve inançlı insanlar tarafından bugüne getirildiğini bildirerek tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Yeni yönetim kurulunun seçildiği Genel Kurul’da kulübün ismi yapılan öneri ile “Amedspor” olarak oybirliği ile değiştirildi. Kulübün yeni logosu da Amed Surları üzerindeki çift başlı kartal figürlerinden esinlenilerek yeşil zemin üzerinde çift başlı kartal oldu. Logoya Amed surları silueti de kırmızı renkle işlendi.

Yeni yönetim

Yeni yönetime İhsan Avcı, Semra Budak, Mahmut Dağ, Sinem Çiçek, Abdulvahap Saçaklıdır, Yılmaz Demir, Ümit Mercan, Yüksel Kaya, Mehmet Arslan, Ali Karakaş, Abdülkerim Ünver, Bulut Ayana, Abdullah Sevinç, Cabbar Leygara ve Sahatattin Dinç seçildi. Yedek yönetim kuruluna Önder Tekin, Erdal Güngör, Şeyhmus Önal, Danyal Barçin, Adnan Zengin, Osman Fidan ve Serdar Tekke seçilirken, Denetim Asil Üyeliğine Mehmet Zeki Bağcık, Yılman Dünen, Emin Akyapı, denetim kurulu yedek üyeliğine ise Habip Ak, Ferhat Daştan ve Mehmet Serhat Oğur seçildi.

Tarihçe

18 Ağustos 1976’da Melikahmetspor olarak spor dünyasına adım atan Kulüp, 1990’da Diyarbakır Belediyespor, 1996’da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Diskispor, 2010’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak spor yaşamına devam etti.