DEMİRTAŞ Ankara’nın Haymana İlçesi’ndeki Hıdırellez Şenlikleri’ne katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Gezi Parkı’yla ilgili gelişmeleri şöyle değerlendirdi: Yıllardır Doğu’da yaşananlar şimdi Batı’da yaşanıyor, yani halkın sesine kulak vermek yerine, halkın taleplerini dinlemek yerine, ’bu talepleri ben bastırırım, polisime, panzerime güvenerek ezerim’ diyorsanız yanılırsınız. Hükümeti sert tutumu nedeniyle kınıyorum. İnsanlar hükümetin baskı politikalarına tepkilerini meşru yollardan dile getiriyorlardı. Bunları hükümetin çok iyi dinlemesi, anlaması gerekiyor. 
 
SOKAKTAKİ insanların örgütsüz ve dağınık halde olduğunu söyleyen BDP Eş başkanı, ‘Bu öfke bilinçli bir siyasi talebe dönüşmeli. Sivil, özgürlükçü bir anayasa talep etmek lazım. Eylemlerde etnik çatışma ve Kürt karışıklığı çıkarmak isteyen çevrelere uyarıda bulundum” diye konuştu. 
 
6. heyetin İmralı’ya gittiğinin hatırlatılması üzerine, “O konuda daha gelişme yok. Önümüzdeki hafta heyetimiz İmralı’ya gidebilir ama şu an gelişme yok” dedi.