Ayrıca dünyanın en iyi kalecileri listesinin ilk 10 sırasına giren her file bekçisi için ayrı ayrı öne çıkan özellikleri anlatıldı. Sarı-kırmızılı takımın kalecisi Fernando Muslera için; Uruguaylı kalecinin bu listeye girmesi adına uluslar arası platformda gösterdiği performansın bile yeteceğine vurgu yapılarak, “Maçlarda yaptığı kurtarışların yanı sıra, penaltılardaki başarısı da ülkesine çok önemli zaferlerinin kapısını açtı. Lazio’da iken Cassano’nun penaltısını çıkarmış ve o günden itibaren İtalyan ekibinin kalesini devralmıştı. 2010 Dünya Kupası’nda ise Gana karşısında 2 penaltı birden çıkararak takımını yarı finale taşıdı. Copa America’da da kalesinde devleşen Muslera, Tevez’in penaltısını kurtararak Uruguay’a kupaya giden yolu açtı” ifadeleri yer aldı.
 
Fernando Muslera’nın Galatasaray’daki kariyeri hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Bleacher Report, “Galatasaray, böyle bir kaleciye sahip olduğu için çok şanslı. Eğer Muslera, Türkiye’nin ardından Avrupa’ya dönmek isterse, pek çok dev ekibin onu kadrosuna katmak için birbiriyle savaşacağından emin olabiliriz. Çünkü o dünyanın en iyi kalecilerinden birisi olmaya yetecek yetenek ve tecrübeye sahip” denildi. İHA
 
Bleacher Report’un ‘Bir final maçında kalenizde olmasını isteyeceğiniz 10 kaleci’ adlı araştırmasında yer alan kalecilerin listesi şu şekilde:
 
1. Iker Casillas (Real Madrid)
2. Gianluigii Buffon (Juventus)
3. Samir Handanovic (Udinese)
4. Diego Alves (Valencia)
5. Pepe Reina (Liverpool)
6. Christian Abbiati (Milan)
7. Fernando Muslera (Galatasaray)
8. Tim Howard (Everton)
9. Brad Friedel (Tottenham)
10.Wojciech Szczesny (Arsenal)