Strategy Analytics şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre yılın ilk çeyreğinde en çok satan telefon markası belli oldu.

Yapılan araştırma sonucu ile birlikte geçen seneki sıralamaya göre ciddi değişikler meydana geldiğini görmekteyiz.

Bu yıl oldukça iddialı ürünlerle kullanıcıların karşısına çıkan firmalar, kimi kullanıcının beklentisini karşıladı, kimisini ise hayal kırıklığına uğrattığını söyleyebiliriz.

Araştırma raporuna göre Apple, Samsung'a kaptırdığı tacı geri eline aldı. Bu yılın ilk çeyreğinde en çok satılan telefon unvanına kavuşan iPhone 7 listenin en başında yer alıyor.

Geçen yıla göre iPhone 7 satışlarında yüzde 6.1'lik bir artış sergileyen Apple, ciddi artışıyla oldukça dikkatlerini üzerine toplamakta.

Listenin devamına baktığımızda ise bir şaşırtıcı bir detay ile karşılaşmaktayız. İlk çeyreğin en çok satan akıllı telefonlar listesine girmeyi başaran Oppa'nın akıllı telefonu da büyük bir başarıya imza attı.

Yılın ilk çeyreğinde 353.3 milyon akıllı telefon satıldığını belli eden araştırma şirketi bu telefonların 21.5 milyonunun iPhone 7, 17.4 milyon adetinin ise iPhone 7 Plus olduğunun da belirtti. (shiftdelete)