Kopenhag’ın Amager Strand plajında kaybolduktan 25 gün sonra cesedi bulunan  Engin Bekar, Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazıyla toprağa verilmek üzere memleketi Sivas’a son yolculuğuna dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Kocatepe Camii’nde Danimarkalı, Türk ve bazı göçmenlerden oluşan çok büyük bir kalabalık topluluğun katıldığı cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı. Acılı gününde dostları Bekar ailesini yalnız bırakmazken, öğretmen

Kopenhag’ın Amager Strand plajında kaybolduktan 25 gün sonra cesedi bulunan  Engin Bekar, Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazıyla toprağa verilmek üzere memleketi Sivas’a son yolculuğuna dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Kocatepe Camii’nde Danimarkalı, Türk ve bazı göçmenlerden oluşan çok büyük bir kalabalık topluluğun katıldığı cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı. Acılı gününde dostları Bekar ailesini yalnız bırakmazken, öğretmen olan baba Vahid Bekar’ın Danimarkalı meslektaşlarıda camiye gelerek cenaze törenine katıldı.  Kocatepe Camii din görevlisi Ömer Sarıgül ile Taastrup Yunus Emre Camii din görevlisi Cemalettin Cuni öğle namazı öncesi Yasin okudular. Kopenhag Din Hizmetleri Müşavir vekili Hüseyin Gültekin cenaze namazını kıldırdı.


Acılı baba Vahit Bekar oğluna şu sözlerle veda etti; “Engin’i doğup büydüğü topraklardan, üzerinde doğmadığı yeterince görmediği annesi gibi sevdiği vatan toprağıyla kucaklaşması için son yolculuğuna uğurladık. Bu zor süreçte acımızı paylaşan dostlarımıza teşekkür ederiz. Engin’e hakkınızı helal edin.” Türkiye’ye cenazesi götürülen Engin Bekar, Sivas’ın Yıldızeli ilçesinin Kavak köyünde yarın toprağa verilecek.

Bahar.DK