Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul milletvekillerinin "Dikey binalar İstanbul'un suiletini yok ediyor" itirazına ilginç yanıtlar verdi. Zeytinburnu'nda tartışma konusu olan OnaltıDokuz isimli projelerle ilgili sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Benim haberim yoktu, firmayı uyardım, dinlemediler. Her geldiğimde binaları sayamam ki, yıldızları saymak mümkün mü? Gözüm kulağım olun, birlikte önleyelim" dedi. Partisin İstanbul milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda biraraya gelen Erdoğan, şunları söyledi:

BENİ DİNLEMEDİLER, KÜSTÜM

Benim her yapılandan haberim olması mümkün değil. Bir bakıyorum bina yükselmiş. Benim gözüm kulağım olun, belediye başkanlarını ve beni uyarın. Zeytinburnu'nda tartışma konusu olan o binaların sahibiyle konuştum. Traşlayın dedim, özellikle rica ettim. Çok da yakından tanıdığım biri. Yapacaklarını beklerken, hiçbir şey yapmadılar. O nedenle çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum.

YILDIZLAR GİBİ SAYAMAM Kİ

Benim nereden haberim olsun. Bunları gördükçe kahroluyorum. Her İstanbul'a geldiğimde binaları sayamam ki, yıldızları saymak mümkün mü? Ben kültürümüze uygun bir mimariden yanayım, bunu her yerde söylüyorum. Ankara'da da şehrin dokusuna uymayan bir yapılaşma var. İstanbul'da da böyle. Dikey yapı benim onaylamadığım bir şey, yatay bina yapılmasından yanayım. 4 kat yer altında 4 kat yer üstünde olmalı."