Ay-yıldızlı ekibin durumunu, “Cambaz gibi olmak lazım. Beraberlikte, yenilgide düşebilirdik” diye değerlendiren Terim, “Çocukları tebrik ediyorum. İki şey önemlidir, ya maçı ya da takdiri kazanmak. Biz bunun ikisini de kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

Amaçlarının 2-0’ı bularak farka gitmek olduğunu dile getiren Terim, “Ekranlarda seyredenler zannediyorum hop oturup hop kalktı. 1-0 tehlikeli sonuçtu, 2-0 yapmamız gerekiyordu. Bu çocuklar ilk 11 ile yeni yeni buluşuyor. Bunları buraya getiren diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum.  Takımın böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı” yorumunu yaptı.

4 finalden ikisi geçildiğini, iki maç daha kaldığını söyleyen Fatih hoca, “Romanya’yı averajla geçtik. Allah çalışana veriyor. İlk yarı istediğimiz gibi oynadık. Sonuç olarak 3 puan hep güzel. Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

Fatih Terim, Arda ve Gökhan’ın maça nasıl yetiştiği sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Olaya bayrak, milli forma, İstiklal Marşı girince kimsenin öyle ufak bahaneleri kalmamalı. Çok net açık. Herkesin milli takıma faydalı olması gerek. Milli takım için kalpler atmalı. Bu çocukların hepsi göz bebeği.  En yenimiz Salih, ‘Hocam 3-1 bitecek hiç merak etmeyin’ dedi. Ben de ona iki farkı bildin diye söyledim. Kulüplere de karşı sorumlu olduğumuz için oynamayanlar da şimdi antrenman yapacak.”


Grubu değerlendirirken, “Hiçbir şey bitmedi” diye konuşan A Milli Takımı patronu, “Hâlâ çok şansımız yok. İki takım da iddialı. Macaristan’ın fikstürü bizden avantajlı. İpten düşmeden devam etmeliyiz. Hâlâ pardon deme şansımız yok” diye konuştu.

‘Burak bile güzel çıktı!’

Fatih Terim, Romanya maçında, oynayan oynamayan, giren girmeyen herkesin bir yumak halinde oluşunu muhteşem bir sahne olarak değerlendirdi. Terim, “Sevginin samimi oluşu insana geçiyor. Bu benim için önemli bir kare... 4 günde 2. maçı oynuyoruz. Bu oyuncuların bazıları ile ilk kez konuşuyorum. Takım olma, grup olma anlamında çok önemli. Can-ı gönülden, samimi bir tablo bu. Devreye girdiğimizde Selçuk’un ayağı yarıktı. Arda’nın gribe rağmen çıkayım dememesi... Burak bile çok güzel çıktı” dedi.