Mersin'de geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir, memleketi Konya'nın Cihanbeyli İlçesinin Yeniceoba Mahallesinde toprağa verildi.


Fehmi Demir toprağa verildi

HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir, yönetimindeki otomobille geçen 25 Ekim günü, Mersin'in Tarsus ilçesi TEM Otoyolu Damlama mevkisinde, yol kenarında arızalanan otobilini kontrol eden Avusturya vatandaşı Hacı Murat Doğu'ya çarptı. Kazada Demir ve çarptığı Doğu yaşamını yitirdi. Fehmi Demir'in cenazesi bugün memleketi Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı eskiden belde statüsünde olan Yeniceoba Mahallesi'ne getirildi.


Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

İlk olarak amcası İsmail Demir'in evine getirilen Demir'in, Irak Kürt bölgesi bayrağına sarılı cenazesi, helallik alındıktan sonra dualar eşliğinde ve Kürtçe ağıtlarla, yaklaşık 300 metre ilerideki mahalle mezarlığına getirildi. Burada tabutun üstüne Hak-Par bayrağı da örtüldü. Cenaze törenine yakınları, parti yöneticileri, Yeniceobalı olan CHP eski Konya Milletvekili Atilla Kart ile birlikte yaklaşık 1000 kişi katıldı. Törene Hak-Par ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi.

Demir'in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde mahalle mezarlığına defnedildi.