UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, 3. Tur ilk maçında Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımı ile karşı karşıya geliyor.
 
Doosan Arena'da oynanacak karşılaşmada İtalyan hakem Gianluca Rocci düdük çalacak. Rocci'nin yardımcılıklarını ise Elenio Di Liberatore ve Gianluca Cariolato yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Massimiliano Grilli...
 
FENERBAHÇE'DE İLGİNÇ KESİKLER
 
Bu sezon üç kupada da şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde konuk olacağı Viktoria Plzen deplasmanından mutlak galibiyet hedefliyor.
 
Karşılaşma öncesinde teknik direktör Aykut Kocaman, Hasan Ali Kaldırım, Miroslav Stoch ve Milos Krasic'i maç kadrosuna almayarak dikkatleri üzerine çekti.
 
Ayrıca Beşiktaş maçında sahaya sürmediği Yobo'yu ilk 11'de oynatması beklenen Aykut Kocaman, kırmızı kart cezalısı Raul Meireles ve sarı kart cezalısı Egemen Korkmaz'dan da Viktoria Plzen karşılaşmasında yararlanamayacak.
 
Öte yandan devre arasında Fenerbahçe'ye transfer olan Emre Belözoğlu da statü gereği bu karşılaşmada forma giyemeyecek.
 
PLZEN CEPHESİ TEMKİNLİ
 
UEFA Avrupa Ligi 2. Turu'nda İtalyan devi Napoli'yi eleyerek Fenerbahçe ile eşleşen Viktoria Plzen, Fenerbahçe karşılaşmasına ciddiyetle hazırlandı.
 
Viktoria Plzen'in teknik direktörü Pavel Vrba karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamada Fenerbahçe maçına daha önce karşılaştıkları Napoli ve Atletico Madrid seviyesinde hazırlandıklarının altını çizdi.
Çek ekibinde bir önceki lig maçında dinlendirilen Pavel Horvath en büyük tehlike olarak görülürken
 
MUHTEMEL 11'LER
 
VIKTORIA PLZEN: Kozacik, Rajtoral, Cisovsky, Prochazka, Reznik, Duris, Darida, Horvath, Kovarik, Kolar, Bakos
Teknik Direktör: Pavel Vrba
 
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Selçuk, Mehmet Topal, Kuyt, Cristian, Sow, Webo
Teknik Direktör: Aykut Kocaman
 
STAT: Doosan Arena
SAAT: 20.00
HAKEM: Gianluca Rocci
YAYIN: Star TV
 
181. AVRUPA SINAVI
 
UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında perşembe günü Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 181. randevusuna çıkacak.
 
Tarihinde Avrupa kupalarda bugüne dek 180 maç yapan sarı-lacivertliler, 63 galibiyet aldı, 34 kez berabere kaldı ve 83 maçta da yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri toplam 226 kez havalandıran ''Sarı Kanaryalar'', kalesinde ise 282 gol gördü.
 
AVRUPA DEPLASMANINDA FENERBAHÇE
 
UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takımın yer aldığı 3. turda deplasmanda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında rakip sahalardaki 92. maçına çıkacak.
 
Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 91 deplasman maçının 21'ini kazandı, 54 maçı kaybetti, 16 maçta berabere kaldı.
 
Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda daha başarılı bir performans sergileyen Fenerbahçe, dış sahada yaptığı 6 maçta 4 galibiyet, birer mağlubiyet ve beraberlik aldı.