UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalan Fenerbahçe'nin rakibi İtalya'nın köklü ekiplerinden Lazio oldu. Zorlu maçlar öncesinde Fenerbahçe'nin iki maçını yayınlanacak kanal belli oldu.
 
İlk maçını 4 Nisan'da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacak olan Fenerbahçe'nin yarı final yolundaki bu sınavı Star TV'den yayınlanacak.
 
11 Nisan tarihinde Lazio ile Roma Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak Fenerbahçe'nin tarihi rövanş karşılaşması da Star TV'den ekranlara gelecek.
 
İlk maçı evinde oynayacak sarı lacivertli takım Lazio ile yarı finale kalma mücadelesi verecek. Lazio, UEFA tarafından aldığı ceza sonucunda Fenerbahçe maçını bir değişiklik olmadığı taktirde seyircisiz oynayacak.
 
Şimdi Fenerbahçe'nin çeyrek finalde eşleştiği Lazio'ya yakından bakalım;
 
AS Roma ile beraber Roma şehrinin Serie A'da iki takımından biri olan SS Lazio 9 Ocak 1900 tarihinde kuruldu. İtalya Serie A'yı 1973-74 ve 1999-2000 yıllarında kazanan mavi beyazlı ekip ayrıca 1998-99 sezonunda UEFA Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı müzesine götürdü.
 
Bir dönem ülkemizde Samsunspor'u çalıştıran Vladimir Petkovic'in çalıştırıcılığını yaptığı Lazio'nun kadrosunda en fazla dikkat çeken isim Miroslav Klose. Ayrıca Galatasaray'da da bir süre forma giyen Lorik Cana da Lazio kadrosunda yer alan isimlerden. İtalyan takımının en etkileyici oyuncuları arasında orta sahada oyun kurucu olarak oynayan Brezilyalı Hernanes, Çek forvet Libor Kozak, yine orta sahada oynayan Arjantinli Cristian Ledesma ve ara transfer döneminde Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak istediği iddia edilen Mauro Zarate. 
 
Lazio'nun gol yollarında en önemli oyuncuları bu sezon tüm kulvarlarda attıkları 11'er golle Miroslav Klose ve Hernanes Bu ikilinin ardından ligde oynadığı maçlarda gol atamayan ancak Avrupa'daki 9 maçta attığı 10 golle dikkat çeken Libor Kozak. İtalyan forvet Sergio Floccari de lig, kupa ve Avrupa'da attığı 9 golle teknik direktör Petkovic'in silahlarından biri olarak dikkat çekiyor. 
 
İtalya Serie A'da 5. sırada bulunan  ve son 8 haftada aldığı 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyetle düşüşe geçen Lazio, bu süreçte Palermo'yla berabere, Chievo, Genoa, Siena, Milan ve Fiorentina'ya mağlup oldu. Sadece ligin en zayıf takımı Pescara'yı kendi sahasında 2-0'la geçti ve Palermo, Napoli ekipleriyle berabere kaldı. 
 
UEFA Avrupa Ligi'nde play-off'ta Slovakya'nın Muro takımını eleyerek J Grubu'nda mücadele etme hakkı kazandı. Panathinaikos, Tottenham ve Maribor ile grupta mücadele eden Roma temsilcisi, topladığı 12 puanla grubunu lider tamamladı.
 
İkinci turda Fenerbahçe'nin gruptaki rakibi Borussia Mönchengladbach'ı 3-3 ve 2-0'lık sonuçlarla deviren Lazio, bir sonraki turda yine bir Bundesliga ekibi Stuttgart'ı 2-0 ve 3-1'lik skorlaarla kupa dışına itti ve Fenerbahçe ile çekilen kura sonucunda çeyrek finalde eşleşti.
 
Lazio'nun ideal 11'i ise; Marchetti; Konko, Ciani, Dias, Radu; Hernanes, Mauri, Candreva, Ledesma, Lulic; Klose