21 Ekim Çarşamba günü Türk Telekom Arena'da 21.45'te başlayacak olan mücadeleyi İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek.

Galatasaray-Benfica mücadelesi Tivibu Spor ekranından canlı yayınlanacak.

ASLAN İLK GALİBİYETİNİ ARIYOR

Bu kulvardaki ilk maçında Atletico Madrid'e İstanbul'da 2-0 mağlup olup, ikinci maçında ise Astana deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönerek 1 puana razı olan sarı-kırmızılı ekip, Benfica karşısında galibiyetle tanışma hesapları yapıyor.

Grupta namağlup lider durumla bulunan Portekiz ekibi, evinde Astana'yı 2-0, deplasmanda ise Atletico Madrid'i 2-1 yenerek yoluna firesiz devam ediyor.

"3 PUAN SONUNDA BENFICA TARİH YAZACAK”

Mücadele öncesi Portekiz ekibinin teknik direktörü Rui Vitoria, maçın oynanacağı Türk Telekom Arena Stadyumu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 'Yarınki maçta nasıl bir Galatasaray bekliyorsunuz?' sorusunu yanıtlayan deneyimli teknik adam, “Çok ciddi bir rakibe karşı oynayacağız. İsim isim baktığımız da önemli bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Saygı duyarak maça çıkacağız. Amacımız elimizden geleni yapıp galip ayrılmak” dedi.

‘Yarın alınacak galibiyet ile Şampiyonlar Ligi’nde 3 maç art arda kazanmış olacaksınız. Bunu başarmanın sizin için önemi var mı?' sorusuna ise Rui Vitoria, “İlk olarak benim için herhangi bir rekor ve farklı bir deneme olmayacak. Bu 3 puan sonunda isimler değil, Benfica tarih yazacak. Yarın ki maça rakibe saygı göstererek, herhangi bir farklı düşünce olmadan maçı geçirmek istiyoruz” dedi.

UEFA tarafından 1 maç seyircisiz oynama cezası aldıklarını ve bu cezanın 2 yıl süreyle ertelendiğinin hatırlatılması üzerine deneyimli çalıştırıcı, "Benfica’da takıma karşı sevgi çok büyük. Kapalı kapılar ardından maç oynama kararının gözden geçirileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

JASON DENAYER OYNAYACAK MI?

Galatasaray'da Hamit Altıntop'un tedavisi sürerken, Medipol Başakşehir maçında sakatlanan Jason Denayer'in de takımla çalışmalara başlaması, bu önemli müsabaka öncesi teknik heyetin yüzünü güldürdü.

AVRUPA KUPALARINDA 264. MAÇ

Galatasaray, Benfica müsabakasında, Avrupa kupaları tarihindeki 264'üncü karşılaşmasına çıkacak.

Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 159, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 263 maç yaptı.

Söz konusu müsabakalarda 97 galibiyet ve 98 yenilgi alan, "Cimbom", 68 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 363 gole karşılık kalesinde 391 gol gördü.

GALİBİYET HASRETİ DEVAM EDİYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarın Portekiz'in Benfica takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarındaki galibiyet hasretini bitirmeyi hedefliyor.

Sarı-kırmızılı ekip, tamamı "Devler Ligi"nde olmak üzere Avrupa kupalarında çıktığı son 10 maçta galibiyet elde edemeyerek, kötü bir rekora imza attı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki son zaferini, 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki 6. maçta Sneijder'in golüyle Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde eden "Cimbom", kendisini son 16 takım arasına taşıyan bu galibiyetin ardından çıktığı 10 maçın 7'sini kaybedip, 3'ünü berabere tamamladı.

10 MAÇTA 26 GOL YEDİ

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarındaki son 10 maçında yüksek bir gol yeme ortalamasıyla karşı karşıya kaldı.

Son 10 Avrupa kupası mücadelesinde kalesinde 26 gol gören Galatasaray, maç başına 2,6'lık bir ortalamayla oynadı.

"Cimbom", bu maçlarda rakip ağları sadece 7 kez havalandırabildi.