Galatasaray-Fenerbahçe 18 Ekim Cumartesi saat 19.00'da Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek.
 
19.00'da başlayacak olan maç Lig Tv'den canlı olarak yayınlanacak.
 
Galatasaray Fenerbahçe derbisinin biletleri 120 liradan başlayıp 900 liraya kadar yükseliyor.
 
Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre derbi maçının bilet fiyatları şöyle:
 
Kategori 1 (Yemekli vip): 900,00 TL
Kategori 2 (Yemeksiz vip): 700 ,00 TL
Kategori 3: 500,00 TL
Kategori 4: 400,00 TL
Kategori 5: 200,00 TL
Kategori 6: 120,00 TL
 
Prandelli futbolcuları uyardı
 
Derbi öncesi Teknik Direktör Cesare Prandelli, futbolcularını tahriklere ve provokasyonlara kapılmamaları konusunda uyardı.
 
Milliyet'in verdiği habere göre İtalyan çalıştırıcının başta Volkan Demirel olmak üzere, Emre Belözoğlu ve Raul Meireles isimlerine dikkat çektiği ifade edildi. Bu futbolcuların derbide gerginlik yaratabileceklerini dile getiren Prandelli’nin, “Kendi evimizde oynayacağımız bu maçta motivasyonumuzu bozacak şeylerden uzak durmalıyız. Bu nedenle bizim için çok önemli olan bu maçta rakibin bu oyununa gelmemeliyiz." ifadelerini kullandığı iddia edildi.
 
Haberde, Prandelli'nin Felipe Melo'yu da gerginliklerden uzak durması için özel olarak uyardığı da ifade edildi.
 
 
Prandelli için resmi açıklama

 
Galatasaray Kulübü, teknik direktör Cesare Prandelli hakkında çıkan haberler üzerine bir açıklama yayınladı.
 
Galatasaray'ın internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;
 
“Galatasaray'da Prandelli'nin kaderini Fenerbahçe derbisi belirleyecek” haberleri medyada yer almaktadır. Dünya derbileri arasında yerini almış cumartesi günü oynanacak olan karşılaşmayı teknik direktörümüz Prandelli'nin kaderi olarak değerlendiren spor basınına hatırlatmak isteriz ki, her iki başkan adayı da göreve geldiklerinde Prandelli ile çalışacaklarını açık net beyan etmişlerdir.
 
Teknik direktörümüz görevdedir ve görevine devam edecektir. Taraftarlarımızın böyle asılsız haberlere itibar etmemelerini önemle duyururuz.
 
18 Ekim Cumartesi günü tüm Galatasaraylıları büyük coşku ve arma aşkıyla takımlarına ve teknik direktörlerine Ali Sami Yen'de destek için bir olmaya davet ediyoruz.
 
Felipe Melo açıklaması
 
Sarı-lacivertli kulüp, 18 Ekim Cumartesi günü TT Arena'da oynanacak Galatasaray maçı öncesi matbuatta çıkan Felipe Melo haberlerine reaksiyon gösterdi.
 
Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde, 'Bu nasıl gazetecilik?' başlığıyla yer piyasa İzah şöyle:' 'Bugünkü Fotomaç Gazetesi’nde kaptanımız Volkan Demirel’in 'O Pitbull Akıllı Olsun' ve gene tıpkı gruba ilişkin Takvim Gazetesi’nde bir başka kaptanımız Emre Belözoğlu’nun 'O Pitbull Kendine Dikkat Etsin' başlığıyla yer piyasa haberler yalandır.
 
Tek elden çıktığı açık bir biçimde ortada bulunan bu yalan haberlerde iddia edildiği gibi, kaptanlarımızın bu biçimde açıklamaları ve konuşmaları olmamıştır.
 
Özellikle derbi karşılaşması öncesinde bu iki gazetenin, takımımızı gaye piyasa kasıtlı, her iki camiayı da karşı karşıya getirme odaklı, provakasyon muhteviyatlı bu gelişmeleri şiddetle kınıyoruz.
 
Ayrıca bu iki gazetenin yöneticilerini de; çalışanları nedeni ile masa başında kasıtlı imal edilen sözde bu haberlerin yazılmasına ve yayınlanmasına izin vermeleri itibariyle mesuliyet almaya çağrı ediyoruz.'