Samsung'un üst düzey özelliklere sahip akıllı telefon modeli Galaxy S8 ve S8+ modelinde ekranda görülen beyaz rengin kırmızıya dönük olarak bazı modellerde yer alması cihazla ilgili endişeleri arttırdı.

Galaxy S8 modellerinin bazılarında oldukça rahatsız eden bir problem kendisini göstermişti. Akıllı telefon modelinde açılan beyaz renklerin kırmızı görünmesi kullanıcıların en büyük eleştiri nedeni olmuştu. Dev firma yayınladığı güncelleme ile bu problemin bir adım önüne geçse de hala bazı cihazlarda ekran çerçevesinin alt kısmında kenarlarda beyaz olan görüntüde kırmızı görünüm tamamen kaybolmuş değil.

Galaxy S8 modelinde kırmızı ekran sorununu çözebilmek için Ayarlar >Ekran>Ekran Modu bölümüne girip burada "Gelişmiş Seçenekler" bağlantısı ile mavi, yeşil ve kırmızı tonların olduğu ayar tablosu alanına giriyoruz. Burada bulunan kırmızı renk tonunu azaltarak sorun giderilmeye çalışılabilir fakat bu yöntemle sonuç alınamazsa yine aynı alandaki "Ekran Kenarı Renk Dengesi" seçeneği ile hafif soğuk veya tamamen soğuk kısma yaklaşılarak sorunun önüne geçilebilir.

Bu şekilde bir süredir sorun teşkil eden Galaxy S8 modellerindeki kırmızı ekran sorununu tamamen çözmüş olabilirsiniz.

Bu haber http://www.teknogundem.net/'dan alınmıştır.