Böylesini ilk kez duyduk, gördük… Ishøj’lu İbrahim ve Ümmügülsüm Öztürk çiftinin 5 Şubat’ta doğan bebekleri, akıl almaz gerekçe ve iddialarla ailenin elinden alınıp başka bir aileye evlatlık verilmek isteniyor. Bahaneleri de şu: “Bebeğin babası malulen emekli… Annenin gözlerinde şaşılık var…”

Uygulama, tamamen yasalara aykırı olarak gerçekleştiriliyor. Aile harekete geçmiş durumda. Genelde bu gibi ailenin elinden çocuğunu alma durumlarında yasal, idari, sosyal ve psikolojik araştırma-inceleme gibi süreçler gerekirken, aileye söz hakkı tanımadan yeni doğan bebek başka bir aileye evlatlık olarak verilmek isteniyor.


İşin ilginç tarafı ise Öztürk Ailesi’ne akraba olan üç ailenin çocuğa bakmaya talip olurken, Belediye’nin tüm bu girişimlere kulak tıkamış olması… Anne Ümmügülsüm Öztürk’ün haberi olmadan ve amacı açıklanmadan psikolojik teste tabi tutulduğu ve sadece bir sosyal danışman ve psikoloğun ifadeleri doğrultusunda böyle bir karar alındığı belirtiliyor…

5 Belediye Meclisi üyesi de işe yaramadı
Aile bu süreçte en büyük darbelerden birini de Ishöj Belediye Meclisi’nde bulunan 5 Türkiye kökenli üyeden almış durumda. Ailenin iddiasına göre, 5 üyeyle görüşüldü, bir sonuç çıkmadığı gibi ‘Yardımcı olamayacağız, açıklama yapmamız yasak’ cevabı verildi.

Bugün belediye önünde gösteri

Öztürk Ailesi ve aileye destek olanlar bugün öğleden sonra saat 16:00’da İshöj Belediye binası önünde durumu protesto edip kamuoyu yaratmaya çalışacak. Aileye sosyal rehberlik yapan Elif Gökçe adlı vatandaşımız, “Uygulama, Hizmet Yasası’na (Serviceloven) aykırı” diyor ve herkesi Öztürk ailesine destek olmaya çağırıyor: “Sadece İshöj’da oturanları değil, diğer yerlerde oturan vatandaşlarımızı da bekliyorum. Gün birlik olduğumuzu, olabileceğimizi gösterme günüdür.”

Avukatlarını harekete geçiren İbrahim Öztürk’ün kızkardeşi Sultan Atalay da basın kuruluşlarına başvuruda bulunarak yardım arıyor. Kuzey.dk