Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, ’Geçen sene daha ilk maçta bir tokat yemiştik ve takım olarak toparlanmıştık, inanıyorum ki bu maçta da sağlam bir tokat yemişizdir’ dedi.

Gönül, Spor Toto Süper Lig’de Akhisar Belediyespor’a 2-0 yenildikleri maçın ardından, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, çok fazla konuşulacak bir şey olmadığını belirterek, ’Ligin belki başı ama rakiplerimizin puanlar kaybettiği haftalarda bizim puan değil, puanlar almamız gerekiyordu. Hiç puan alamadıkları haftalarda da en azından puan almamız gerekiyordu. Gönül isterdi ki bu maçtan en kötü beraberlikle ayrılalım ama biz Fenerbahçe olarak her maça galibiyet parolasıyla çıkıyoruz’ diye konuştu.

Zemini konuşmak istemediğini kaydeden Gönül, ’Biz Süper Kupa finalinde de bu zeminde oynamıştık. Ekranda da görünüyordur, ne kadar kötü bir zemin olduğu. Sahaların zeminleri hakkında ülke olarak bahaneler üretip duruyoruz ama artık gerçek bu. Maçtan önce de sahanın biraz ıslatılması gerektiğini düşünüyorduk ancak rakip takım buna izin vermedi, böyle oynamak istediklerini söylediler. Yapacak bir şey yok, kendi sahaları, kurallar var, biz de bu kurallara uymak zorundayız’ ifadesini kullandı.

’Tüm Fenerbahçeliler kenetlenmeli’

’Geçen sene daha ilk maçta bir tokat yemiştik ve takım olarak toparlanmıştık. İnanıyorum ki bu maçta da sağlam bir tokat yemişizdir’ diyen Gönül, ’Tüm Fenerbahçeli futbolcular olarak, yönetim, yani herkes hocamız, analizcisi, malzemecisi hepimiz inşallah bu maçta bir tokat yemişizdir ve geçen sene olduğu gibi bu tokattan sonra toparlandığımız gibi toparlanırız’ değerlendirmesinde bulundu.  

Gökhan Gönül, başka takımların ne problem yaşadığının kendisini ilgilendirmediğini belirterek, şunları söyledi: 

’Beni ilgilendiren bu sezon şampiyon olunduğunda, tüm Fenerbahçeliler sevinecek. Saraçoğlu’nda kale arkasıdır, maratonudur, şeref tribünüdür, lig bittiğinde hepimiz mutlu olacağız. Bunu buradan söylemek istiyorum. Tüm Fenerbahçeliler kenetlenmeli. Biz bugün yenildik, mazeret değil. Kendimizi kurtarmak için söylüyorum zannedebilirler. Hiç alakası yok. Mağlup olmamamız gerekirdi. Serzenişler olacaktır ama birlik olmamız lazım. Gönül kırgınlıklarını, her şeyi bir kenara bırakalım artık. Bu forma herkesin söylediği gibi herkese nasip olmaz. Herkes üzerine düşen görevi sonuna kadar yapmak zorunda. Herkes kötü pas verebilir, kötü orta yapabilir, gol kaçırabilir ama kötü koşamazsın, kötü mücadele edemezsin, bu forma altında etmemelisin. 

İnşallah bu sağlam bir tokat olur bize, bundan sonra herkes bu formanın hakkını vermeli, verecektir.’

Muhabir: Ali Korkmaz

Kaynak: AA