Kayseri Hilton Otel’de gerçekleştirilen toplantıda ’Lenovo ile KOBİ’lerde Dijital Dönüşüm Projesi’ hakkında bilgiler veren Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı, bu proje ile illerde ticaret ve sanayi odaları ile işbirliği yaptıklarını bu yolla da dijital dünyadaki iş fırsatları konusunda uzman kişiler aracılığıyla KOBİ’lere bilgi verdiklerini kaydetti. Lenovo’nun 2012- 2013 yılında rekor pazar payı, gelir ve karlılıkla PC şirketleri arasında en hızlı büyüyen marka olduğunu söyleyen Çakmakçı, Türk tüketicisinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik iş modelini yeniden yapılandırdıklarını ve buna yönelik çözüm önerileri geliştirdiklerini söyledi.
 
TÜRKİYE’DE GÜNDE 8 MİLYON TWEET ATILIYOR
 
Basın toplantısında Lenovo’nun ürettiği son model bilgisayarların yanısıra Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımı hakkında da çarpıcı bilgiler veren Çakmakçı, yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 2011 yılında 7.2 milyon olan twitter kullanıcının 2012 yılında 9.6 milyona ulaştığını belirterek, artışın yüzde 33 olduğunu ifade etti. Twitter’ı yüzde 53’lük oranla kadınların kullandığını dile getiren Çakmakçı, "Türkiye’de günde 8 milyon, saniyede ise 92 tweet atılıyor" dedi. Çakmakçı, "En çok ’Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin yayınlandığı gün tweet atılıyor. Gün olarak da popüler gün Çarşamba. Yine bir araştırmaya göre, Türkiye’deki twitter kullanıcılarının en fazla tweet attığı anlardan biri, Muhteşem Yüzyıl’da Pargalı’nın öldürülme sahnesinin yayınlandığı gün oldu" dedi.
 
EN ÇOK TAKİPÇİ CEM YILMAZ’DA
 
Türkiye’de twitter’da en çok takipçisi olan ismin en son not aldıkları sıradaki rakamlara göre, 4.010.147 takipçi ile komedyen Cem Yılmaz olduğunu dile getiren Çakmakçı, ikinci sırada ise 3.099.633 takipçi ile Abdullah Gül’ün olduğunu, bu rakamların da her an değiştiğini belirtti. Çakmakçı, twitter’da en çok takipçisi olan kullanıcıları da şu şekilde sıraladı:
 
’Demet Akalın, Ata Demirer, Hülya Avşar, Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray SK, Okan Bayülgen, Gülben Ergen.’
 
YÜZDE 84 SOSYALLEŞMEK İÇİN BİLGİSAYAR KULLANIYOR
 
Nüfusun yüzde 40.6’sının da facebook kullandığını, internete girenlerin yüzde 89.2’sinin facebook hesabının olduğunu ifade eden Çakmakçı, şöyle konuştu: 
 
"Kullanıcıların yüzde 34’ü 18-24 yaş, yüzde 28’i 25-34 yaş ve yüzde 12’si de 35 ile 44 yaş aralığı arasında. Türkiye’de 31 milyon kullanıcı var. Bu rakam Türkiye’nin dünyada 6. sırada olduğunu gösteriyor. Kayseri’de de facebook kullanıcı sayısı 301 bin 280 olarak ortaya çıkmış durumda."
 
Düzenli olarak internet erişimi bulunma durumu araştırmasında da yüzde 57.3’ün mobil cihazlarla, yüzde 74.8’in de bilgisayar üzerinden internete girdiğinin ortaya çıktığını vurgulayan Çakmakçı, "Bilgisayar kullanıcılarının yüzde 84’nün sosyalleşme, yüzde 66, 8’inin eğlence ve yüzde 65.3’ün de bilgi ve haber amacıyla bilgisayar kullandığını belirtiyor" dedi.