Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir, geçirdiği trafik kazası sonucu dün hayatını kaybetmişti. Mersin’in Tarsus ilçesi TEM Otoyolu Damlama mevkinde meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden Demir için HAK-PAR Genel Merkezi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Fehmi Demir’in ailesi, HAK-PAR Yönetim Kurulu üyeleri, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.


HAK-PAR eski Genel Başkanı Kemal Burkay, “Deneyimli bir siyasetçiyi, yoldaşımızı ne yazık ki zamansız kaybettik. Ama ne yaparsınız hayat böylesine sürprizler ile dolu. Fehmi arkadaş para ve hırs için siyaset yapanlardan değildi. Ülkemizde ezilen insanların, baskı görenlerin, Kürt halkının davası için mücadele eden bir insandı ve o yolda gitti. Onun anısını hep yaşatacağız” dedi.


HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdulmenaf Kıran, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Fehmi Demir’i şöyle anlattı:


“O bir dava adamıydı, davasına ölümüne bağlanmıştı. Yine parti çalışması çerçevesinde seyahat ediyordu, görevinin başında şehit düştü. Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin şehididir. Kendisi orta Anadolu Kürtlerindendi. İlk gençlik yıllarından beri Kürt siyasetinde yer aldı. 1990’lı yıllarda faaliyet gösteren Kürt Legal Partilerin sırasıyla, Halkın Emek Partisi, Demokrasi Partisi, Demokrasi ve Değişim Partisi, Demokrasi ve Barış Partilerinin kurucu üyesi oldu ve Merkez Yönetim Kurullarında görev yaptı. Partimiz Hak ve Özgürlükler Partisinin de kurucu üyesiydi. 12 yıl boyunca partide genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 6. Olağan Kongremiz de Genel Başkan olarak seçildi. Demokratik, açık, şeffaf bir siyaset yapıyordu. Mensubu olduğu Kürt ulusunun da kendi kaderini tayin etmesi için mücadele ediyordu. Kürtçenin de Türkiye’de Türkçenin yanı sıra resmi dil olmasını ve herkese anadilde eğitim hakkını savunuyordu.”
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Demir, ikindi namazına müteakip Konya’nın Cihanbeyli ilçesinin Yeniceoba Mahallesinde toprağa verilecek. İHA