Mısri, bir dizi programa katılmak için geldiği Konya'da Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Gazze'nin 7 yıldır işgal altında olduğunu söyledi. İşgal kuvvetlerinin Mescid-i Aksa'nın altına tüneller kazmaya devam ettiğini belirten Mısri, "Kudüs'deki tarihi islami eserleri de değiştirmeye yönelik çalışmaları var. Kudüs'teki Filistinlilerin evlerini yakmaya ve onları evlerinden sürgün etmeye devam etmektedirler. Boşalttıkları yerlere de yeni konutlar yaparak oraya siyonist Yahudileri yerleştirmekteler" şeklinde konuştu.
 
İşgal kuvvetlerinin, 2020'de Kudüs'ü tamamen İsraillileştirme planı yaptıklarını aktaran Mısri, "Mescid-i Aksa'yı yıkma hedefleri var. İddia ettikleri Hz. Süleyman heykeli var, onu inşa etmeye yönelik çalışmaları devam ediyor. Bütün Müslümanlara ait olan birinci kıble ve üçüncü Harem-i Şerif olan Kudüs'te Mescid-i Aksa'yı korumamız, bütün İslam milletleri olarak, işgal güçlerine karşı tek bir saf halinde durmamız gerekiyor" diye konuştu. - "Amborgo hafifledi ama tamamen kalkmadı"
 
Mısri, Gazze'ye uygulanan amborgonun hafiflediğini ancak tamamen kalkmadığının altını çizdi. Halen ana ihtiyaç malzemelerini tünellerden temin ettiklerini vurgulayan Mısri, şöyle devam etti: "Türk hükümetinin bu konudaki çabalarını biliyoruz ve devam etmesini istiyoruz. İsrail her ne kadar Gazze'den çıktıysa da Gazze'ye giden bütün yollardaki hakimiyeti devam ediyor. Bu da bizim ticaretimizi engelliyor. O engellemenin de kaldırılıp Gazze'nin ticarete açılması gerekiyor."