Galatasaray'ın çiçeği burnunda teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Prandelli ile çöküşe geçen sarı-kırmızılı takımdaki kötü gidişe tek maçta "dur" dedi. Eskişehir karşısında 1-0 geriye düşmesine, 57. dakikada Melo'nun atılmasına karşın büyük bir direnç gösteren sarı-kırmızılı ekip, maçı 4-2 kazandı ve Hamzaoğlu ile yeniden doğuşunu ilan etti. Peki Hamzaoğlu sihirli bir değnekle dokunmadığına göre iki günde Galatasaray nasıl değişti?

İşte FOTOMAÇ farkıyla sarı-kırmızılı ekipteki o değişimin kilometre taşları:


1- Futbolcularla teknik heyet arasında bozulan ilişkiler normale döndü.
2- Futbolculara, Mancini ve Prandelli'nin aksine içten ve samimi bir şekilde yaklaştı. Alçakgönüllü davrandı. Gerektiğinde görüşlerini almak istediğini ifade etti.
3- Bütün takımla tek tek görüştü. Beklentilerini anlattı, dertlerini dinledi. Sorunları çözeceğini söyledi, takım bilincini aşıladı.
4- Teknik heyet ve tribünlerle arası açılan Selçuk'a özel önem gösterdi. Yeteneklerini daha fazla kullanması için orta sahada daha aktif rol alması gerektiğini söyledi.
5- Prandelli'nin tribün futbolcusuna çevirdiği, genç yetenek Bruma'yı kazandı.
6- Takımdaki olumlu hava Sneijder'i de etkiledi. Oynamadığı maçlarda Türk Telekom Arena'ya gelmeyen Hollandalı yıldız bile Eskişehirspor maçını tribünden izledi.
7- Basınla iyi ilişkiler geliştirildi.
8- Gollerden sonra takım hocaya koştu, bu, teknik heyet ile futbolcular arasındaki köprülerin kurulduğunun net bir göstergesiydi.
9- Kadroyu 25'e düşüreceğini söyledi. Bu futbolcular arasındaki rekabeti yükseltti.
10- Cesare Prandeli ve Roberto Mancini'nin aksine Melo gibi bir oyuncu atılmasına rağmen hücumdan vazgeçmedi.
11- Maç önceleri futbolcu yakınlarının Florya'ya giriş ve çıkışları yasaklanmıştı. Engeller ortadan kaldırıldı, dayanışma sağlandı.
12- Yerli-yabancı ayrımı ortadan kaldırıldı.
13- Takım halinde savunma yapılmasını istedi. Umut, Pandev, Selçuk ve Bruma bile oyunda kaldığı süre içinde pres yaptı.
14- Galatasaray için en uygun sistem olan 4-4-2'ye döndü. Çift forvetle Cimbom coştu.
15- Eskişehir maçına yedek ağırlıklı çıktı ve herkese forma verebileceğinin sinyallerini verdi.