Cihanbeyli’de sosyal hayata yönelik önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini, her yaş gurubuna hitap eden eserlerin ilçede yükseldiğini söyleyen Kale, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İlçemizin sosyal hayatına dokunan önemli çalışmaların altına imza attık. Kafe, fitness salonu, sauna ve toplantı odaları gibi birçok aktivite alanının yer aldığı Cihan Beyler Konağı ve Oba Beyler Konağı ile sosyal yaşamımıza hatırı sayılır bir dokunuşta bulunduk. Yüzme havuzu, derslikler ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek nitelikte çok amaçlı salonlar içeren Şehir Konağı da ilçemizin sosyal hayatına renk kattı. Bölgenin ve Konya’nın en modern, en kapsamlı Halk Eğitim Merkezi ile spor kompleksi de yine bu dönemde Cihanbeyli’mize kazandırıldı. Gençlerimiz için çeşitli kursların açılması ve uğraş sahaları oluşturulması amacıyla Cihanbeyli Gençlik Merkezi’mizin kurulmasını sağladık. Yeniceoba Mahallemizde kurduğumuz Gülay Samancı Hanımlar Kültür Evi de hanım kardeşlerimizin yeni buluşma ve farklı kurslara, etkinliklere katılma yeri oldu. Taşrada yer alan 9 mahallemizde kurduğumuz Hane-i Mevan’lar ile düğün, taziye ve bayram gibi buluşmalarda ihtiyaç duyulan ortak kullanım alanları oluşturuyoruz. Bu binalar inanıyorum ki tüm Türkiye’ye örnek gösterilecek”

Cihanbeyli Belediyesi’nin yeşil alan ve alt yapı çalışmalarıyla da rekor üstüne rekor kırdığını belirten Kale, göreve gelmeden önce 45 bin metrekare olan yeşil alan miktarını 1 milyon metrekarenin üzerine çıkardıklarını, şehirde önceleri bataklık olarak yanına yaklaşılamayan alanların şimdilerde birer cazibe merkezi olarak görüldüğünü ifade etti. Kale, çocuk oyun alanlarından parklara, spor tesislerinden sosyal yaşam merkezlerine kadar her alanda ilçeye en kaliteli hizmeti verdiklerini, Kordon Boyu Parkı ile yeni Kapalı Pazar Alanının da gözde projeleri arasında yer aldığını kaydetti.

Mehmet Kale, ilçeye yeni gözde eserler kazandırmak için gece-gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini ve 7/24 vatandaşın hizmetinde olduklarını ifade etti.