Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak'ın sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taburcu olmuş hastaların aniden kapısını çalarak dertlerini dinlediğini, bu ziyaretlerin sonunda yeni bir hasta taşıma sistemi kurduğunu söyledi. Bakan, Türkiye genelinde bin hasta transfer aracı sağlandığını açıkladı.

ÜNİVERSİTE HOCALARINA MÜJDE
 
15 Ekim'de torba kanunda değişiklik yaparak üniversitedeki hocaların mesai sonrasında da çalışması için izin çıkacak. Bu üniversitelerde yüzde 70-80 rahatlama sağlayacaktır.
 
1 MİLYARLIK YABANCI HASTA HEDEFLİYORUZ
 
Bütçeden sağlığa ayrılan payı artırmak yerine sağlık serbest bölgeleri ve sağlık turizmi ile kazancı artırmayı hedefliyoruz. Balkan ülkelerini, Ortadoğu'yu Türkiye'ye çekebiliriz. Çünkü Batı'da 100 bin dolara yapılan bir ameliyatı biz 50 bin dolara yaparak gelir elde edebiliyoruz. Türkiye bu alandaki potansiyelinin şimdi ancak yüzde 20'sini kullanabiliyor. İki üç yıl içinde yüzde 70-80'ini kullanabilecek. Sadece özel hastanelerde değil, kamu ve şehir hastanelerinde de yabancı hastaları ağırlayabileceğiz. Önümüzdeki hedef 1 milyarlık bir nüfustur.
 
Sabah