HDP Van Eski Milletvekili Özdal Uçar dün HDP Danimarka Seçim Koordinasyonu'nun düzenlediği bir seçim toplantısında konustu.

Danimarka Kürt Kültür Merkezi'nde saat 18:00'de başlayan toplantıda, Özdal'ın konuşmasından sonra bölge secim komisyonları sözcüleri kendi bölgelerindeki secim çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

AKP iktidarının sürdüğü savas ve katliam politikalarını eleştiren Uçar, bu halkın, avcıların tarih yazmasına izin vermeyeceğini, zira bu halkın artık aslanlar gibi kendi tarihini yazacağını vurguladı. Ozdal konuşmasında AKP hükümeti savaş devletinin temsilcisidir. Diyarbakır'da Ceylan'ın, Roboski'de 34 gencimizin, Suruç'ta 31 gencimizin, Diyarbakır'daki HDP mitinginde kaybettiğimiz 6 insanımızın ve en son Ankara'da katledilen 128 kisinin sorumlusudur.

Biz halk olarak savaş istemiyoruz ve savaş yanlısı da değiliz. Halkımız sadece kendini faşist saldırılara karşı öz savunmasını yapıyor ve Kürtlerin şu an verdiği mücadele sadece bir meşru savunma mücadelesidir.

Özdal Ucar konuşmasını, Danimarka'da yasayan tüm demokrat ve yurtseverleri sandık başına gitmeye ve çevresindekileri de sandığa gitmeye ikna etmeye çağırdı.

HDP Danimarka Koordinasyonu yaptığı toplantıda halkı en yakın zamanda seçim alanına götürmek için topyekun seferberlik kararı alındı ve "Kürdistan'daki savaş ve katlıyamın durması için! Barış, kardeslik ve özgür geleceğin için! Esit ve huzurlu bir yaşam için! Kendin ve tanidigin tum seçmenleri mutlaka HDP ye oy kullanmaya acil götür" diye çağırdı bulundu.

Yer: Vestagervej 16 2100 København

HDP Danimarka