HDP’nin NATO PA üyesi milletvekili Ziya Pir, oy birliği ile NATO PA Alt Komite Başkan Yardımcılığı’na seçildi. 

DİHABER'in haberine göre, TBMM'nin ev sahipliğinde gerçekleşen NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu’nun ikinci günü tartışmalarla sona erdi.

Bugün öğleden sonraki oturumda NATO PA Alt Komitesi seçimleri yapıldı. Seçimler sonucunda HDP’nin NATO PA üyesi milletvekili Ziya Pir, komitenin başkan yardımcılığına seçildi. Komitenin başkanlığına ise Fransa Delegasyonu’nda yer alan bir milletvekili seçildi. 

Hollanda Sağ Parti tarafından başkan yardımcılığına önerilen Pir, oy birliği ile başkan yardımcılığına seçildi.

 Ziya Pir ✔ @ziyapir
Hay Allah... görevim gereği sık sık yurtdışına çıkmalıyım ama yurtdışı yasağım var!!! https://twitter.com/YilmazzzGedikkk/status/800331731299663872 …


NATO PA nedir?

TBMM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütüne üye ülkelerden 158 parlamenter 1955 yılında Paris’te toplanarak NATO Parlamenter Konferansını kurmuşlardır.

Bu örgütün ismi 1966 yılında Kuzey Atlantik Asamblesi; 1999 yılında ise NATO Parlamenter Asamblesi olarak değiştirilmiştir.

NATO Parlamenter Asamblesi 28 NATO üyesi ülkeden 257 Parlamenterin; 14 Ortak ülkeden 66 Parlamenterin ve Avrupa Parlamentosu'ndan temsilcilerin katılımı ile oluşmaktadır.

Akdeniz bölgesi de dahil olmak üzere geniş bir alandan katılımcılar da parlamenter gözlemci sıfatıyla katılmaktadırlar.

Asamble'nin yönetiminde bir başkan, dört başkan yardımcısı, sayman ve üye ülkelerin delegasyon başkanlarından oluşan Daimi Komite bulunmaktadır.