HTC One M8 Mini olduğu iddia edilen cihazın görüntüsü yayınlandı.

Tayvan menşeili akıllı telefon üreticisi HTC'nin, geçtiğimiz ay büyük umutlarla tanıtımını yaptığı amiral gemisi modeli, One M8'in ardından Mini versiyonunu da üreteceği söylentileri gelmişti. Bugün  HTC One M8 mini olduğu söylenen bir cihazın görüntüsü yayınlandı.

Çinli microblog platformu Weibo üzerinden yayınlanan bir görüntüde gördüğünüz gibi, cihaz üzerinde koruyucu bir kılıf var ve orijinaline çok benziyor. Ancak iki cihaz arasındaki önemli farkın ise HTC M8'de bulunan Duo kamera, One M8 mini'de bulunmuyor olması. Daha önceki söylentilerde Mini modelinin (HTC'nin UltraPixel teknoloji olmadan) 13MP arka kamera ile geleceği söyleniyordu. Diğer özelliklere bakıldığında One M8 mini'de 4.5 inç 720p ekran, dört çekirdekli 1.4GHz Snapdragon 400 işlemci, 1GB RAM ve 16GB dahili hafıza olması bekleniyor.Ayrıca Sense 6.0 arayüzü ile gelmesi beklenen cihazda, Android 4.4 KitKat sürümü bulunuyor.

 

Bu görüntünün gerçekten HTC One M8 mini'ye ait olduğunu gösteren bir kanıt yok ancak, One M8'de resmi olarak duyurulmadan önce aynı görüntülerle gündeme gelmiş ve cihazda olacağı söylenen çift kamera iddiaları doğru çıkmıştı. HTC One M8 gibi, M8 mini muhtemelen birçok pazarda satışa çıkacaktır. Cihaz hakkında gelişmeler yaşandıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.