Otomobili üretmeye 2012 yılının ilk aylarında karar verdiğini söyleyerek "Televizyonlarda gördüğüm büyük arazi araçlarına merakım oldukça fazladır. Ailem de bu işi yapmama destek olunca hiç düşünmeden arazi aracı yapmaya başladım" dedi.
 
İpek, otomobilin tüm parçalarını kendisinin bir araya getirdiğini anlatarak İpek, "Otomobilin yapımı için bazı araçlardan çıkma parçaları kullandım. Kendi imkânlarımla lastikler ve otomobilin gerekli parçalarını temin ettim. Ürettiğim otomobil piyasada 4 x4 olarak tamamlanan araçlardan daha çok özelliklere sahiptir'' şeklinde konuştu.
 
Otomobilin üretimini 2013 Ocak ayında bittiğini belirten İpek şöyle devam etti: "Geçtiğimiz günlerde Hallaçlı mevkiinde bulunan arazide test sürüşleri gerçekleştirdik. Ancak otomobili tamamen ortaya çıkarmam için test sürüşlerini tamamlamam gerekiyor'' ifadelerine yer verdi.
İpek, aracın yaklaşık 2 ton ağırlığında olduğunu söyleyerek, otomobilin cinsini ise henüz belirlemediklerini kaydetti. Aracın ruhsata 'kamyonet' olarak işletileceğini belirten Şaban İpek "Otomobili şehir içinde kullanabilmem zor; bunun için gerekli belgeleri almam gerekiyor. Ancak mahalle arasında attığım turlarda halk şaşkın gözlerle araca bakıyor. Aracın 4 ileri bir geri vites özelliği var. Yakıt olarak benzin kullanıyorum. Aracın tırmanamayacağı tepe yok " dedi.
İmkânı ölçüsünde kendi üretimi otomobiyle off road yarışlarına katılacağını açıklayan Şaban İpek şöyle devam etti: "Otomobili, yarış araçlarında bulunan kafes özellikli sürüş kabinini koruyor. 4 taraflı emniyet kemeri de mevcut. Kullandığım demirlerin hepsi sağlam ve test edilmiş malzemelerdir. Yarışlarda 2 kişi rahatça korkmadan bu aracı kullanabilir. Motor için de yaptığım fan sistemi aşırı ısınmayı engelliyor.''
 
İmkan tanınması halinde uçak dahi yapabileceğini söyleyen Şaban İpek, "Yeter ki imkan tanısın, uçak bile yapabilirim.'' Dedi.
 
Aracın tanıtımının ardından basın mensuplarını araçla kısa bir tura çıkaran İpek "Otomobilime çeşitli gösteri ve festivallerden davet aldım, katılmayı düşünüyorum. Hem maliyetli hem de emek isteyen bir çalışma oldu. Yine de bana aracımı yaparken destek olan başta ailem olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Kaynak: İHA