Teknoloji tutkunları tarafından merakla beklenen iPhone 6 ve iPhone 6 Plus akıllı telefonları bu sabah Türkiye’de satışa sunuldu.

Amerika’dan bir hafta sonra Türkiye’de satışına başlanan  iPhone 6 veiPhone 6 Plus’lar, İstanbul’daki Apple Store mağazasında kullanıcılarla buluştu.

Ürünü Zorlu Center’daki Apple Store’dan almak isteyen 200’e yakın müşteri, mağazanın önünde kuyruk oluşturdu. Serin havada bekleyenlere ise mağaza çalışanları tarafından çay ve simit ikram edildi.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ların satışına sabah 08.00’de başlayan Apple Store çalışanları yaptığı animasyonlarla müşterilere keyifli anlar yaşatırken, ürünü almak için sırada bekleyenlerin heyecanı dikkati çekti.

Gece yarısından bu yana iPhone 6 için sırada beklediğini söyleyen Onur Yılmazer, ’Apple aslında kullanıcıları için bir ekosistem oluşturuyor. Buradaki insanlarla yeni tanıştım ama birçok ortak paydamız olduğunu gördüm. Onlar da benim gibi bekliyorlar, yani baktığımız zaman biz bunu birkaç gün sonra da alabiliriz sıra beklemede ama burada farklı bir atmosfer var’ diye konuştu.

Romanya’dan yeni iPhone için geldi, gece yarısı sıraya girdi

Romanya’dan gelerek mağazanın önünde sıraya giren bir Türk müşteriyse Romanya’da ürünün 1 ay sonra satışa çıkacağını belirterek, ’Romanya’dan geldim, iPhone 6 için geceden bu yana bekliyorum’ ifadelerini kullandı.

Ürünü Apple Store’dan satın alan ilk müşteri Mikail Ay ise Apple markasının önceki telefonlarını da kullandığını, markaya güvendiğini vurguladı. İzmir’den İstanbul’a gelerek dün geceden bu yana beklediğini anlatan Ay, telefonu satın alan ilk müşteri olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

iPhone’ların tavsiye edilen satış fiyatları

Altın, gümüş ve uzay grisi renklerinde satışa çıkarılan iPhone 6’ların Türkiye’de önerilen satış fiyatı, 16 GB’lık model için 2.349 TL (KDV hariç 1.923,36 TL), 64 GB’lık model için 2.649 TL (KDV hariç 2.169 TL) ve ilk defa geliştirilen 128 GB’lık model için 2.949 TL (KDV hariç 2.414,64 TL) olarak açıklandı.

Aynı renklerdeki iPhone 6 Plus’ın ise önerilen satış fiyatı, 16 GB’lık model için 2,649 TL (KDV hariç 2,169 TL), 64 GB’lık model için 2,949 TL (KDV hariç 2,414,64 TL) ve yeni 128 GB’lık model için 3,249 TL (KDV hariç 2,660.28 TL) oldu.

Cihaz özellikleri

Yeni iPhone’lar, ekranın şeklindeki cam ile büyük ölçüde uyum sağlayan anodize aluminyumu tek bir gövdede barındıryor, düzgün ve pürüzsüz bir yüzeye sahip görüntüsüyle meraklılarının karşısına çıkıyor.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus tutması rahat, kullanımı kolay bir tasarımda daha büyük bir ekranla şimdiye kadarki en ince iPhone’lar olacak şekilde tasarlandı.

Cihazlarda bulunan M8 yardımcı hareket işlemcisi sayesinde sağlıkla ilgili uygulamaları da bulunan cihazlar, kullanıcıların formunu korumasına da yardımcı oluyor.  

Apple’ın Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook’un, ’ iPhone 6 veiPhone 6 Plus, iPhone tarihinin en büyük ilerlemesi’ şeklinde nitelediği yeni ürünlerin 150 Mbps’ye kadar çıkan hızlı LTE indirme kapasitesiyle kullanıcılar içeriği daha hızlı tarayabiliyor, indirebiliyor ve canlı olarak izleyebiliyor.

Kaynak: AA