Evet, kulağa biraz ilginç geliyor değil mi? Yani arada kaç yıllık jenerasyon farkı varken, iPhone 8'in tasarımıyla geçmiş iPhone köklerine geri dönmesi biraz garip olurdu herhalde. Özellikle Apple'ın gelecek yıl iPhone'un 10. Yıldönümünü kutlayacakken... Ancak bu konuda gelen iddialar oldukça güçlü. KGI Security'den analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın gelecek yıl böylesi bir hamlede bulunabileceğine işaret ediyor.

Evet, gelen bilgilere göre, öncelikle Apple gelecek sene iPhone 7s ve iPhone 7s Plus'la değil, direkt olarak iPhone 8'le karşımıza çıkabilir. Bunun sebebi kuşkusuz, Apple'ın gelecek sene iPhone'un 10'un yıldönümünü kutlayacak olması. Öte yandan bu heyecanı özel bir iPhone tasarımıyla da fanlarıyla paylaşma isteğinde olan Apple, bunu iPhone 8'in tasarımını iPhone 4'e benzeterek gerçekleştirebilir.

KGI Security'den analist Ming-Chi Kuo'nun verdiği bilgilere göre, Apple, iPhone 8'de selef modellerden iPhone 4'ün cam arka yüzeyini ve metalik çerçevelerini örnek alacak. Elbette bunun sonucunda ortaya tamamen iPhone 4 görünümünde bir iPhone 8 çıkmasını beklememek gerekiyor. Muhtemelen Apple, iPhone 4 köklerini revize ederek, iPhone 7 tasarımıyla gelinen noktadaki tecrübelerini kullanarak, ortaya çok şık bir iPhone 8 çıkartmayı başaracaktır. Elbette bunun sonucunu bekleyip göreceğiz.