Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal yardım alan vatandaşlar işe girse de bir defaya mahsus 15 gün içinde 326 TL ödeme kararı aldı. Böylece maaş alana kadar vatandaşın zor durumda kalmaması sağlanacak. Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü ve İŞKUR arasında imzalanan protokol ile sosyal yardım alan 23 bin 636 vatandaş işe yerleştirilirken, 61 bin vatandaşın ise iş ve meslek kurslarına katılması sağlandı.
 
YOL PARASI DEVLETTEN
 
Protokol ile pilot il olarak seçilen Denizli’de sosyal yardım alan vatandaşlar İŞKUR’a sistem üzerinden bildiriliyor. Uygun bir işe yönlendirilen kişiye iş görüşmesine giderken yol parası (azami 4 kere) Vakıf tarafından veriliyor. Kişi işe başladıktan 15 gün sonra asgari ücretin brüt tutarının 1/3’ü (326 TL) kadar yardım veriliyor. Kişinin işine düzenli olarak devam etmesi durumunda ilk kışta kömür yardımı da yapılıyor.
 
GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLECEK
 
İŞKUR ve Vakıf görevlileri ayda iki kere bir araya gelerek gelişmeleri değerlendiriyor. Yılda iki kere de vali, vali yardımcıları, SYDV Müdürü ve İŞKUR İl Müdürünün katılımı ile gözden geçirme toplantıları yapılıyor. Sistem önümüzdeki günlerde diğer illere de yayılacak.