Google ve Facebook, teknoloji dünyasının gördüğü en büyük satın alım kavgasına tutuşabilir. 110 ülkede 45 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılan ve sürekli güncellenen milyonlarca trafik ve harita bilgisi içeren Waze, navigasyon uygulama altyapısı geliştirmek isteyen teknoloji devlerinin yakın takibi altında.

The Next Web sitesi, bu ay başında Facebook’un İsrailli şirketi 1 milyar dolar karşılığında satın almak istediğini ve görüşmelerin sonlanma aşamasına geldiğini belirtmişti.

SlashGear sitesi ise konuya yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre Google ile Waze arasında kapalı kapılar ardından görüşmeler yapıldığını belirtti. Kaynaklar, Google’ın kesin bir karar vermediğini ancak Waze’e birteklif götürmeye hazırlandığını öne sürdü. Yeni bir teklifin, en az 1 milyar dolar olması bekleniyor.

 

 
Ekran görüntüsü: SlashGear.

 

DEVLER KAVGAYA TUTUŞABİLİR
Waze’in hem Facebook hem de Google’ın yakın takibinde olduğu, Bloomberg tarafından da doğrulandı. Bu noktadan sonra Google’dan bir teklif gelmesi, teknoloji dünyasında az görülen bir kavga başlatabilir.

Bloomberg, her ne kadar Apple’ın görüşmelerde sona yaklaştığı öne sürülse de, ABD’li elektronik devinin ‘henüz iş görüşmelerinde bir taraf olmadığını’ belirtti. Bu bilgi, Apple’ın ya sunduğu teklifi tekrar değerlendirdiğini veya en başından hiç teklifte bulunmadığı anlamına gelebilir.

SlashGear, mobil kullanıcı sayısı 750 milyonun üzerinde olan Facebook’un Waze’i satın almasının daha mantıklı olduğunu, arama motoru Google’ın ise bu hamleyle rakiplerini büyük bir fırsattan alıkoyabileceğini belirtti.