Kulu’daki seçim çalışmalarını sömestr döneminde gördüm, Esin Akgül ve diğer Kulu İlçe Örgütü çalışanlarıyla tanışma ve onlarla çalışma fırsatım oldu.

Hepsi çok iyi, yürekten çalışıyor. Diğer sistem partileri gibi ‘parayla’ çalışan yok, gönülden. Severek ve isteyerek…

Newroz için Amed’e (Diyarbakır) gittim, birkaç gün burada kaldım. Amed müthiş bir şehir, politikanın nabzı burada atıyor.
Barış Süreci’nin getirdiği bir rahatlama var, ‘’eskiden polisler Newroz alanından ayrılmaz, birçok kişiyi gözaltına alır, darp ederdi’’ diyor Amed halkı.

Newroz günü erken saatte vardık alana, saat sabahın 8’i olmasına rağmen alan tıklım tıklım! On binlerce insan dört yandan akın akın geliyordu alana, en ön yerlerde yer almak için.

Ve başlıyor Newroz, 2 milyon 850 bin insan. Yanlış okumadınız 2.850.000 kişi!

Birçok vekil, belediye başkan adayı ve şarkıcı sahneye çıktı, konuşmalar yapıldı, şarkılar söylendi.

Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder Abdullah Öcalan’ın mektubunu okudular.

Müthiş bir coşku ve heyecan vardı.

Aslında farklı bir şey anlatacaktım, fakat Newroz’u anlatamadan geçemedim.

Amed’e ilk geldiğim saatlerde barınma sorununu halletmek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne gittim. Büyükşehir belediye binasının girişine büyük harflerle Kürtçe ve Türkçe belediye ismi yazılmış. İçeri giriyorum, orada güvenlik çok sıcak bir şekilde karşılıyor beni, kendisine Kürtçe ‘’Ez ji anatolîya navîn hatim vira’’ dedim, gülümseyerek ‘’bi xêr hatî’’ dedi ve beni halkla ilişkilere gönderdi. Oradaki çalışanların da kendi aralarında Kürtçe konuştuklarını gördüm, beni de Kürtçe karşıladılar. Çok sıcak ve samimiydiler. İç Anadolu Kürtlerinden olduğumu söylediğimde sevindiler.

Amed halkı Cihanbeyli ve Kulu’dan umutlu!

Büyükşehir belediyesi çalışanları barınma sorunumu halletmek için beni bir araçla BDP İl Başkanlığı’na götürdüler, orada da samimi bir hava vardı. Özellikle Konya’dan geldiğimi öğrenenler ‘’Kulu ve Cihanbeyli bizimdir’’ diyerek aslında buraların öneminin altını çiziyor.

Amed Newrozu’ndan sonra ertesi gün bu şehri geziyorum, halkla konuşuyorum. ‘’Kulu ve Cihanbeyli’den haberdarız, bu sene alacağız!’’ diyor. Ve birçoğu selam ve sevgilerini iletiyor Kulu ve Cihanbeyli halkına.

Bir taksiye biniyorum, taksici yaptırdığı tabelayı göstererek ‘bak’ diyor ve ekliyor ‘’Bu tabeladaki yazılar Batı’da Kürtleri sevmeyenler ders olsun. Üç dilde yazdırdım: Kürtçe, Zazaca ve Türkçe. Biz ırkçı değiliz, ama burada BDP dışında bir partinin almasını istemeyiz. Belediye çalışıyor, ama çalışmasa da kazansın yeter. Ayrıca Cihanbeyli ve Kulu’yu da kazanalım artık, Batı’dan belediyelerimiz olsun.’’

Hasılı, Esin Akgül Güneş gibi sinemacı, gazeteci bir geçmişi olan, politikayla içli dışlı bir insan; Mustafa Çakır gibi tarım, ziraat gibi konularda uzman olan ve yıllarca siyasetin içinde olan bu insanların Kulu’yu değiştirebileceklerine inanıyorum. Kulu’nun ekolojik ve kültürel bir ilçe olacağını ve tüm kesimlerin kardeşçe birarada yaşayabileceği bir ilçe olacağını biliyorum ve inanıyorum…

Başlığı tekrarlıyorum: İşte bu yüzden BDP!

Herkese başarılar!

Adem Özgür