Adana'da Ak Parti 6, CHP 4, MHP 3, HDP 1 vekillik kazandı 

ADANA, (DHA)- ADANA'nın TBMM'ye gönderdiği 14 milletvekilinden 6'sını AK Parti, 4'ünü CHP, 3'ünü MHP ve 1'ini de HDP kazandı.

Ak Parti'den eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç ve Tamer Dağlı vekil olarak Ankara'ya gidiyor. 7 Haziran'a göre 1 vekil arttıran Ak Parti'nin ardından ikinci parti olan CHP ise Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ve Aydın Uslupehlivan, kenti TBMM'de temsil edecek. MHP ise Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz'ı Ankara'ya gönderdi. 7 Haziran'da 2 vekil çıkartan HDP bu kez sadece Meral Danış Beştaş'ı Ankara'ya vekil olarak gönderiyor.

Adıyaman'da Ak Parti 4, HDP 1 milletvekili çıkardı

ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMAN'da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 5 milletvekilliğinden 4'ünü Ak Parti, 1'ini ise HDP kazandı. 

Adıyaman'da Ak Parti'den Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat ile HDP'den Behçet Yıldırım milletvekili oldu.

Afyonkarahisar'da AK Parti 3, CHP ve MHP 1'er vekillik kazandı

AFYONKARAHİSAR (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da 5 milletvekilliğinin dağılımı 12 Haziran 2011 ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde olduğu gibi AK Parti 3, MHP 1 ve CHP 1 olarak gerçekleşti.

Seçim sonuçlarına göre Afyonkarahisar'da AK Parti adayları Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, MHP adayı Mehmet Parsak ve CHP adayı Burcu Köksal milletvekili seçildi.

Ağrı'da HDP 3, AK Parti 1 milletvekili kazandı

Servet ARSLAN/AĞRI, (DHA)- AĞRI'daki seçimlerde HDP 3 milletvekili, AK Parti ise 1 milletvekilli elde etti.

Ağrı'da 211 bin 706 seçmenin 1153 sandıkta kullandığı oylardan HDP 146 bin 278'ini, AK Parti ise 59 bin 272'sini aldı.

AK Parti'den Cesim Gökçe, HDP'den Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir TBMM'ye gitme hakkı kazandı. HDP, 7 Haziran'da Ağrı'da 4-0 yapmıştı.


Aksaray'da AK Parti 3 milletvekili aldı

AKSARAY,(DHA) - AKSARAY'da kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Ak Parti 3 illetvekili çıkardı.

Ak Parti'den İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Aksaray milletvekili oldu.

Amasya'da Ak Parti 2, CHP 1 oldu

AMASYA, (DHA) - AMASYA'da yapılan milletvekili seçimlerinde sandık başına giden seçmenin verdiği oy sonucuna göre 3 milletvelliğinden 2'sini Ak Parti, birini de CHP kazandı.

7 Haziran seçimlerinde Ak Parti 2 ve CHP 1 vekil çıkarmıştı. Bu sonuçlara göre; Ak Parti'den Naci Bostancı, Haluk İpek, CHP'den Mustafa Tuncer Amasya milletvekili olarak meclise girdi.


ANKARA-1.(18)
AK Parti: 1. Ali Babacan 2. Yalçın Akdoğan 3. Ahmet Gündoğdu 4. Ali İhsan Arslan 5. Jülide Sarıeroğlu 6. Murat Alparslan 7. Ertan Aydın 8. Fatih Şahin 
CHP: 1. Ayşe Gülsün Bilgehan 2. Necati Yılmaz 3. Tekin Bingöl 4. Aylin Nazlıaka 5. Levent Gök 6. Ali Haydar Hakverdi 7. Bülent Kuşoğlu 
MHP: 1. Zühal Topcu 2. Erkan Haberal 
HDP: 1. Sırrı Süreyya Önder

ANKARA-2.(14)
AK Parti: 1. Cemil Çiçek 2. Yıldırım Tuğrul Türkeş 3. Emrullah İşler 4. Ahmet İyimaya 5. Lütfiye Selva Çam 6. Vedat Bilgin 7. Aydın Ünal 8. Nevzat Ceylan 
CHP: 1. Şenal Sarıhan 2. Murat Emir 3. Ahmet Haluk Koç 4. Nihat Yeşil 
MHP: 1. Şefkat Çetin 2. Mustafa Mit


Antalya'da Ak Parti 7, CHP 5, MHP 2 milletvekili çıkardı

ANTALYA (DHA)- ANTALYA'da 14 milletvekilliğinin dağılımı Ak Parti 7, CHP 5 ve MHP 2 olarak gerçekleşti. Geçen seçimde Ak Parti 5, CHP 5, MHP 3 ve HDP 1 milletvekili çıkarmıştı.

Seçim sonuçlarına göre Ak Parti adayları Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın ve Atay Uslu; CHP adayları Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök; MHP adayları Mehmet Günal ve Ahmet Selim Yurdakul Antalya Milletvekili seçildi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 9 yasama döneminde görev aldığı TBMM'ye 10'uncu dönem için seçildi. MHP'den seçilen Mehmet Günal ise Ankara'da dördüncü dönem görev yapacak.

Ardahan'da Ak Parti 1, CHP 1 vekil çıkardı

Deniz BAŞLI/ ARDAHAN, (DHA)- ARDAHAN'da milletvekili seçimlerinde Ak Parti adayı Orhan Atalay ile eski Musul Başkansolosu CHP adayı Öztürk Yılmaz, milletvekili seçildi.

IŞİD militanları tarafından Musul'da 48 kişiyle rehin alınan 101 gün sonra serbest bırakılan eski başkonsolos Öztürk Yılmaz da CHP'nin adayı olarak seçimi kazandı.


Artvin'de AK Parti ve CHP 1'er vekillik kazandı

Adem GÜNGÖR/ ARTVİN, (DHA) - ARTVİN'de değişen bir şey olmadı, AK Parti ile CHP yine 2 milletvekilliğini paylaştı. Eski milletvekilleri Ak Partili İsrafil Kışla ile CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan seçimi kazandı.


Aydın'da tek gülen AK Parti

Cem ULUCAN/AYDIN (DHA)- AYDIN'daki seçim sonuçlarına göre 7 Haziran'da 2 milletvekilini meclise gönderen AK Parti, vekil sayısını 3'e çıkardı. CHP'nin vekil sayısı 4'den 3'e düşerken, MHP 1 milletvekilini korudu. 

Aydın'da AK Parti'den Mehmet Erdem, Abdurahman Öz, Mustafa Savaş, CHP'den Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, MHP'den Deniz Depboylu milletvekili seçildi.

Balıkesir'de AK Parti 4, CHP 3, MHP 1 milletvekili kazandı

Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR'de erken seçimin kazananı, ülke genelinde olduğu gibi AK Parti oldu. AK Parti 4, CHP 3, MHP 1 milletvekili çıkardı. 

Ak Parti'den Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, CHP'den Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça, MHP'den İsmail Ok milletvekilliğine hak kazandı.

Bartın'da Ak Parti 1, CHP 1 vekillik aldı

Ayhan ACAR/ BARTIN, (DHA) - BARTIN'da, kesin olmayan sonuçlara göre 2 milletvekilliğinden birini Ak Parti, diğerini CHP aldı. 

Ak Parti'den Yılmaz Tunç, CHP'den Rıza Yalçınkaya milletvekili seçildi.


Batman'da HDP 3, AK Parti 1 vekillik aldı

BATMAN, (DHA) - BATMAN'daki kesin olmayan sonuçlara göre 4 milletvekilinin 3'ünü HDP, 1'ini ise Ak Parti kazandı. 
HDP milletvekili adayları Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan ve Saadet Becerikli ile Ak Parti milletvekili adayı Ataulllah Hamidi, seçimlerin kazanan isimleri oldu. Batman'da 7 Haziran seçimlerinde de HDP 3, Ak Parti 1 milletvekiliği kazanmıştı. 

Bayburt’ta AK Parti adayları seçimi kazandı

BAYBURT, (DHA)- BAYBURT’ta Ak Parti adayları Naci Ağbal ile Şahap Kavcıoğlu seçimi kazanarak Meclis'e girme hakkını kazandı.

Bilecik'te Ak Parti ve CHP birer vekil çıkardı

BİLECİK,(DHA)- BİLECİK'TE kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti 1, CHP 1 milletvekili çıkardı. 

Ak Parti'den Halil Eldemir, CHP'den Yaşar Tüzün milletvekili seçilerek TBMM'ye gitmeye hak kazandı.

Bingöl'de AK Parti 2, HDP 1 vekil kazandı

BİNGÖL, (DHA)- BİNGÖL'de 3 milletvekilinden 2'sini AK Parti, 1'ini de HDP kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'den Cevdet Yılmaz ve Enver Fehmioğlu ile HDP'den Hişyar Özsoy, milletvekilliğini kazandı. 

7 Haziran seçimlerinde de AK Parti 2, HDP 1 milletvekilliğini kazanmıştı.


Bitlis'te 3 milletvekilliğinden 2'sini HDP, 1'ini AK Parti kazandı

BİTLİS, (DHA)- BİTLİS'te resmi olmayan sonuçlara milletvekilliklerinden 2'sini HDP, 1'ini AK Parti kazandı. 

HDP'den milletvekili seçilen Mizgin Irgat avukat. Mahmut Celadet Gaydalı ise Yüksek İnşaat Mühendisi. AK parti'den milletvekili seçilen Vedat Demiröz ise Yeminli Mali Müşavir.

Bolu'da Ak Parti 2, CHP 1 milletvekilliği kazandı

BOLU, (DHA) - BOLU'da, Ak Parti 2, CHP 1 milletvekilliği kazandı. Ak Parti'den Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, CHP'den ise Tanju Özcan üçüncü defa milletvekili seçildi. 


Burdur'da MHP vekilini AK Parti'ye kaptırdı

BURDUR (DHA) - BURDUR'da 3 milletvekilliğinden 2'sini Ak Parti, 1'ini CHP kazandı.

Ak Parti'den Bayram Özçelik ve Reşat Petek, CHP'den ise Mehmet Göker, milletvekili oldu.

Bursa'da AK Parti 11, CHP 5, MHP 2, vekillik kazandı

BURSA, (DHA)- BURSA'da, bugün yapılan genel seçimlerde Ak Parti 11, CHP 5, MHP 2 milletvekili kazandı.

Ak Parti'den Mehmet Müezzinoğlu, Efkan Ala, Emine Yavuz Gözgeç, Cemalettin Kani Torun, Hüseyin Şahin, İsmet Aydın, Zekeriye Birkan, Hakan Çavuşoğlu, Bennur Karaburun, Muhammet Müfit Aydın ve Osman Mesten, CHP'den Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, MHP'den İsmet Büyükataman ve Kadir Koçdemir milletvekili oldu.


Çanakkale'de AK Parti ve CHP 2'şer vekil çıkardı

Burak GEZEN- Mustafa SUİEÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'de 4 milletvekilliğini AK Parti ile CHP bölüştü.

Çanakkale'de 7 Haziran seçimlerinde CHP 2, AK Parti 1 ve MHP 1 milletvekili çıkarmıştı. Bu seçimde tablo değişti. CHP bu seçimde de avukat Muharrem Erkek ve işadamı Bülent Öz'ü meclise gönderdi. AK Parti yine aday gösterdiği avukat Bülent Turan'ın dışında bu kez ikinci sıra adayı ziraat mühendisi Ayhan Gider'i de TBMM'ye göndermeyi başardı. MHP'de 7 Haziran'da milletvekili seçilen işadamı Kürşat Tuna, bu kez meclise giremedi. Böylelikle AK Parti, 7 Haziran'da MHP'ye kaptırdığı 1 milletvekilliğini geri aldı.


Çankırı'da 2 milletvekilini Ak Parti kazandı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI'da Ak Parti'den Muhammet Emin Akbaşoğlu ile Hüseyin Filiz, milletvekili seçildi.

Çorum'da Ak Parti 3, CHP 1 milletvekili kazandı

ÇORUM, (DHA) - ÇORUM'da seçim sonuçlarına göre Ak Parti 3, CHP 1 milletvekili çıkardı. 7 Haziran seçimlerinde de iki parti aynı milletvekili sayısı kazanmıştı. 

Ak Parti'den Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, CHP'den de Tufan Köse Çorum milletvekili olarak meclise girdi.


Denizli'de AK Parti 4, CHP 2, MHP 1

DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'de Ak Parti 4, CHP 2 ve MHP 1 milletvekilliği kazandı. 

Ak Parti'den Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, CHP'den Kazım Arslan ve Melike Basmacı ile MHP'den Emin Haluk Ayhan milletvekilli seçildi.

Diyarbakır'da HDP 9, AK Parti 2 milletvekilliğini kazandı

DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR'da kesin olmayan sonuçlara göre 11 milletvekilinden 9'unu HDP, 2'sini ise Ak Parti kazandı. 

HDP'den İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Nimetullah Erdoğmuş, Feleknas Uca, Altan Tan, Çağlar Demirel, Ziya Pir, İmam Taşcıer, Sibel Yiğitalp milletvekili seçildi. Ak Parti'den ise Mehmet Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal meclise gidiyor.

Düzce'de Ak Parti 3 milletvekilliğini kazandı

DÜZCE, (DHA) - DÜZCE'de, AK Parti 3 milletvekilliğini de kazandı. 

7 Haziran seçimlerinde milletvekili olan Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir yeniden seçildi.

Edirne’de CHP 2, AK Parti 1 milletvekili çıkardı

EDİRNE, (DHA) - EDİRNE’de 26’ncı dönem milletvekili genel seçimlerinde CHP 2, Ak Parti 1 milletvekili çıkardı. 

CHP’den Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan ile Ak Parti'den Rafet Sezen milletvekili oldu.


Elazığ'da AK Parti 4 vekilliği de kazandı

ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ'daki 4 vekilin tamamını AK Parti kazandı. 

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti milletvekili adayları; Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar ve Ejder Açıkkapı TBMM'de Elazığ'ı temsil hakkı kazandı.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti 3, MHP 1 milletvekilliği kazanmıştı. 

Erzincan'da 2 milletvekilliği de AK Parti'nin

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA) - ERZİNCAN’da yapılan seçimlerde AK Parti'den Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, milletvekili seçildi. 

Erzurum'da Ak Parti 5, MHP 1 milletvekili çıkardı

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, (DHA) - ERZURUM'da genel seçimlerde Ak Parti 5, MHP ise 1 milletvekili çıkardı. 

Erzurum'da 2 bin 174 sandıkta 411 bin 474 geçerli oydan 279 bin 241 oy toplayan Ak Parti 5 milletvekili, 58 bin 470 oy alan MHP ise 1 milletvekillliği kazandı. Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, eski milletvekili Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Orhan Deligöz Ak Parti'den, Kamil Aydın ise MHP'den milletvekili seçildi.

Eskişehir'de Ak Parti ve CHP 3 milletvekili kazandı

ESKİŞEHİR, (DHA) - ESKİŞEHİR'de Ak Parti 3, CHP 3 milletvekili çıkardı. 

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Ak Parti'den Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay, CHP'den de Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel milletvekili seçildi.

Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 2, MHP 1, HDP 1 milletvekili çıkardı

Hasan KIRMIZITAŞ/ GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 12 milletvekilliğinden 8'ini AK Parti, 2'si CHP, 1'ini MHP, 1'ini ise HDP kazandı. 

Gaziantep'te bugün yapılan seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre Ak Parti'den Mehmet Şimşek, Abdulhamit Gül, Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Canan Candemir Çelik, Ahmet Uzer ve Abdulkadir Yüksel, CHP'den Akif Ekici ile Mehmet Gökdağ, MHP'den Ümit Özdağ, HDP'den ise Mahmut Toğrul milletvekili oldu.

Giresun'da AK Parti 3, CHP 1 milletvekili çıkardı

GİRESUN, (DHA) - GİRESUN'da Ak Parti 3, CHP 1 milletvekilliğini kazandı.

Ak Parti'den Nurettin Canikli, Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk ile CHP'den Bülent Bektaşoğlu Meclis'te Giresun milletvekilleri olarak görev yapacak.

Gümüşhane'de Ak Parti 2 milletvekili kazandı

GÜMÜŞHANE, (DHA) - GÜMÜŞHANE'de kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti adayları Cihan Pektaş ile Osman Akgül milletvekilli seçildi. 

Hakkari'de 3 milletvekilliğini HDP kazandı

HAKKARİ, (DHA) - HAKKARİ'de resmi olmayan sonuçlara 3 milletvekilliğini HDP çıkardı. Sonuçlara göre HDP'den Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan milletvekili oldu.

Hatay'da Ak Parti 5, CHP 4 ve MHP 1 milletvekili çıkardı

Ramazan ÇELİK/ HATAY, (DHA) - RESMİ olmayan sonuçlara göre Hatay'da 7 Haziran'da olduğu gibi AK Parti 5, CHP 4 ve MHP 1 milletvekili çıkardı.

AK Parti birinci, CHP ikinci MHP ise üçüncü parti oldu. Buna göre AK Parti'den Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Fevzi Şanverdi ile Hacı Bayram Türkoğlu; CHP'den Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, Serkan Topal ve Birol Ertem; MHP'den ise Mehmet Necmettin Ahrazoğlu milletvekili seçildi.

Iğdır'da Ak Parti ile HDP birer vekil çıkardı

Suat DENİZ/IĞDIR, (DHA)- IĞDIR'da AK Parti'den Nurettin Aras, HDP'den Mehmet Emin Adıyaman TBMM'ye gitme hakkı kazandı.

Iğdır'da kullanılan 93 bin oydan HDP'li Mehmet Emin Adıyaman 48 bin 975'ini, AK Partili Nurettin Aras 28 bin 775'ini aldı. 7 Haziran'da 2 vekilliği de HDP almıştı.


Isparta'da AK Parti 2, CHP VE MHP 1'er milletvekili çıkardı

ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 4 milletvekilliğinden 2'sini Ak Parti kazanırken MHP ve CHP 1'er milletvekili çıkardı.
Seçim sonuçlarına göre Isparta'da Ak Parti adayları Süreyya Sadi Bilgiç ve Said Yüce, MHP adayı Nuri Okutan ile CHP adayı İrfan Bakır milletvekili seçildi. Bilgiç, mecliste 4'üncü dönem görev yapacak.


İSTANBUL-1.(31)
AK Parti: 1. İsmail Kahraman 2. Mustafa Ataş 3. Mihrimah Belma Satır 4. Erol Kaya 5. Ahmet Berat Çonkar 6. Berat Albayrak 7. İsmet Uçma 8. Metin Külünk 9. Ravza Kavakcı Kan 10. Azmi Ekinci 11. Osman Boyraz 12. Hasan Turan 13. Hasan Sert 14. Mehmet Ali Pulcu 15. Hurşit Yıldırım 16. Hulusi Şentürk 
CHP: 1. Şafak Pavey 2. Gamze Akkuş İlgezdi 3. Gürsel Tekin 4. Barış Yarkadaş 5. Mehmet Akif Hamzaçebi 6. Mahmut Tanal 7. İlhan Kesici 8. Oğuz Kaan Salıcı 9. Onursal Adıgüzel 10. Ali Özcan 11. Yakup Akkaya 
MHP: 1. Edip Semih Yalçın 2. İzzet Ulvi Yönter 
HDP: 1. Selahattin Demirtaş 2. Hüda Kaya

İSTANBUL-2.(26)
AK Parti: 1. Hayati Yazıcı 2. Volkan Bozkır 3. Burhan Kuzu 4. Ayşe Nur Bahçekapılı 5. Fatma Betül Sayan Kaya 6. Ekrem Erdem 7. Aziz Babuşcu 8. Durmuş Ali Sarıkaya 9. Şirin Ünal 10. Fatma Benli 11. Hüseyin Bürge 12. Haydar Ali Yıldız 13. Ahmet Hamdi Çamlı 14. Markar Eseyan 
CHP: 1. Selina Doğan 2. Aykut Erdoğdu 3. Mustafa Sezgin Tanrıkulu 4. Dursun Çiçek 5. Süleyman Sencer Ayata 6. Gülay Yedekci 7. Kadri Enis Berberoğlu 8. Didem Engin 
MHP: 1. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu 2. Celal Adan 
HDP: 1. Celal Doğan 2. Filiz Kerestecioğlu


İSTANBUL-3.(31)
AK Parti: 1. Mehmet Mehdi Eker 2. Mustafa Şentop 3. Mehmet Doğan Kubat 4. Serap Yaşar 5. Feyzullah Kıyıklık 6. Mehmet Muş 7. Nureddin Nebati 8. Mehmet Metiner 9. Harun Karaca 10. Tülay Kaynarca 11. Mustafa Yeneroğlu 12. Erkan Kandemir 13. Halis Dalkılıç 14. Mürteza Zengin 15. Yıldız Seferinoğlu 16. Abdullah Başcı 
CHP: 1. Bihlun Tamaylıgil 2. İlhan Cihaner 3. Engin Altay 4. Ali Şeker 5. Erdoğan Toprak 6. Eren Erdem 7. Mehmet Bekaroğlu 8. Zeynel Emre 9. Sibel Özdemir 
MHP: 1. Atila Kaya 2. İsmail Faruk Aksu 3. Arzu Erdem 
HDP: 1. Pervin Buldan 2. Garo Paylan 3. Erdal Ataş


İzmir'de CHP 14, AK Parti 8, MHP ve HDP 2'şer vekil çıkardı

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)- İZMİR'de 7 Haziran'a kıyasla 1 Kasım seçimlerinde oylarını 2.4 puan artıran CHP milletvekili sayısını 12'den 14'e çıkardı. Oylarını 4.8 puan artışı milletvekili sayısına yansıtamayan AK Parti 8 milletvekilini korudu. Seçimin kaybedeni MHP oylarını 2.3 puan eritirken vekil sayısını 4'ten 2'ye düşürdü. HDP ise 1.7 puan gerilerken 2 olan milletvekili sayısını korudu. 

Kahramanmaraş'ta AK Parti 7, MHP 1 milletvekili çıkardı

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 8 milletvekilliğinden 7'sini AK Parti, 1’ini ise MHP kazandı. 

Bugün yapılan seçim sonuçlarına göre Kahramanmaraş'tan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile mevcut milletvekilleri Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak ve Mehmet İlker Çitil ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda istifa eden Celalettin Güvenç ve emekli müftü İmran Kılıç AK Parti milletvekili olarak TBMM'ye gidecek. Sonuçlara göre; mevcut milletvekili Fahrettin Oğuz Tor da yeniden Kahramanmaraş'ı temsilen Meclis'e gitme hakkını elde etti. 7 Haziran seçimlerinde kentte AK Parti 6, MHP ise, 2 milletvekilliği kazanmıştı.


Karabük'te AK Parti 2 milletvekilliğini de aldı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)- KARABÜK'te, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti, 2 milletvekilliğini de kazandı. 

1'inci sıra adayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile 2'nci sıra adayı Burhanettin Uysal, milletvekili seçildi.

Karaman'da AK Parti 2 milletvekilliğini de aldı

KARAMAN, (DHA) - KARAMAN'da 2 milletvekilliğini de AK Parti kazandı.

Karaman'da AK Parti adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, 7 Haziran'da yapılan seçimlerde olduğu gibi 1 Kasım'da da yerleri koruyup, TBMM'ye gitmeye hak kazandı.

Kars'ta Ak Parti 2, HDP 1 milletvekilliği aldı

Bedir ALTUNOK/ KARS, (DHA) - KARS'ta kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti 2, HDP ise bir milletvekilliği kazandı. 

Kars'ta Ak Parti'den Ulaştırma Bakanlığında Genel Müdürlük yapan Ahmet Aslan ile Doktor Yusuf Selahattin Beyribey ile HDP'den gazeteci Ayhan Bilgen milletvekili olmaya hak kazandı. 

Kastamonu'da AK Parti 3 milletvekilliğini de kazandı

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, (DHA)- KASTAMONU'da, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 3 milletvekilliğini de aldı. 

Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir, AK Parti'den milletvekili seçildi.

Kayseri'de Ak Parti 9, CHP 1, MHP 1 milletvekilliği kazandı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ’de kesin olmayan sonuçlara 9 milletvekilliğinden 7’sini Ak Parti, 1’ni CHP, 1’ni de MHP kazandı. 

Kayseri’de Ak Parti milletvekili ve birinci sıra adayı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Özhaseki, ikinci sırada eski bakan Taner Yıldız, 3'ncü sırada Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı ve Ak Parti eski Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 4'ncü Op.Dr. İsmail Tamer, 5'nci sırada Avukat Hülya Atçı Nergis, 6'ncı sırada avukat İsmail Emrah Karayel, 7'nci sırada işadamı mühendis Sami Dedeoğlu yeni dönemde milletvekilliği kazanan isimler oldu. 

CHP’den ise, halen milletvekili olan tıp doktoru Çetin Arık yeniden TBMM’ye girmeye hak kazandı. MHP’den de halen milletvekili olan Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu yeniden milletvekili seçildi.

Kırıkkale'de 3 milletvekilliğini Ak Parti kazandı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de üç milletvekilliğini de Ak Parti kazandı. Resmi olmayan sonuca göre Ak Parti'den Ramazan Can, Adullah Öztürk ve Mehmet Demir milletvekili seçildi.


Kırklareli’nde CHP 2, Ak Parti 1 vekil çıkardı

KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'nde 26’ncı dönem milletvekilliği seçimlerinde CHP 2, AK Parti ise 1 milletvekili çıkardı.
CHP'den Turabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu ile Ak Parti'den Selahattin Minsolmaz milletvekili oldu.

Kırşehir'de 2 milletvekilliğini de AK Parti kazandı
AK Parti: 1. Salih Çetinkaya 2. Mikail Arslan


Kilis'te 2 milletvekilliğini de AK Parti kazandı

KİLİS, (DHA) - TBMM 26'ncı dönem milletvekili seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Kilis'te 2 milletvekilliğini de AK Parti kazandı.


Kocaeli'de Ak Parti 7, CHP 3 MHP 1 milletvekilliği aldı

İZMİT,(Kocaeli),(DHA) - KOCAELİ'de kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti 7, CHP 3, MHP'de 1 milletvekili kazandı. 

Kocaeli'de kesin olmayan sonuçlara göre TBMM'ye gidecek olan milletvekilleri şöyle: 

Ak Parti: Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman. 

CHP: Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan. 

MHP: Saffet Sancaklı 


Konya'da Ak Parti 12, MHP 1, CHP 1 milletvekili çakırdı

KONYA, (DHA) - KONYA'da kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AK Parti 12, MHP 1, üçüncü parti olan CHP'de 1 milletvekili çıkarttı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'un memleketi ve seçim bölgesi olan Konya'da seçim sonuçlarına göre AK Parti'den Ahmet Davutoğlu, Mustafa Baloğlu, Hüsniye Erdoğan, Ziya Altunyaldız, Muhammet Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Abdullah Ağralı, Halil Etyemez, Rüveyda Gülsüm Kozak Işık, Hacı Ahmet Özdemir ve Ömer Ünal, MHP'den Mustafa Kalaycı ve CHP'den Mustafa Hüsnü Bozkurt milletvekili oldu.

Kütahya'da Ak Parti 4 milletvekili çıkardı

KÜTAHYA, (DHA)- KÜTAHYA'da AK Parti, 4 milletvekili çıkardı. 

AK Parti'den Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan milletvekili seçildi.

Malatya'da Ak Parti 5, CHP 1 milletvekili çıkardı

Mikail PELİT/ MALATYA, (DHA) - 26'NCI Dönem Milletvekili genel seçimlerinde Malatya’da Ak Parti 5, CHP ise 1 milletvekilliği kazandı. 

Kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 67.6'sını alan Ak Parti'de Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkçi meclise gitti. Oyların yüzde 15.2'ini alan CHP'den Veli Ağbaba milletvekili seçildi. 


Manisa'da Ak Parti 4, CHP 3, MHP 2 milletvekili kazandı

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, (DHA) - MANİSA'da kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti 4, CHP 3, MHP 2 milletvekili kazandı. 

Manisa'yı mecliste, Ak Parti'den Selçuk Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir ve Murat Baybatur temsil edecek. 

CHP'de ise Özgür Özel, Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer milletvekili olmaya hak kazandı. MHP'den ise Erkan Akçay ve Osman Oktay milletvekili seçildi. 


Mardin'de HDP 4, AK Parti 2 vekil kazandı

MARDİN (DHA)- MARDİN'deki 6 millevekilinin 4'ünü HDP, 2'sini ise AK Parti kazandı. 

Resmi olmayan sonuçlara göre HDP'den Prof. Dr. Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Erol Dora ve Ali Atalan TBMM'ne gidecek. AK Parti'den ise Orhan Miroğlu, ve Ceyda Bölünmez Çankırı seçimin kazananı oldu. 

7 Haziran seçimlerinde HDP 5, AK Parti 1 milletvekilliği kazanmıştı.

Mersin'de AK Parti ve CHP 4'er, MHP 2, HDP 1 milletvekili çıkardı

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA) - MERSİN'de 7 Haziran'a göre milletvekili dağılımı değişti; AK Parti 4, CHP 4, MHP 2 ve HDP 1 milletvekili çıkardı.

Ak Parti'den Lütfi Elvan, Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ile Hacı Özkan; CHP'den Hüseyin Çamak, Durmuş Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı ve Serdal Kuyucuoğlu; MHP'den Oktay Öztürk ile Baki Şimşek; HDP'den ise Dengir Mir Mehmet Fırat milletvekili seçildi.


Muğla'da CHP 3, AK Parti 2, MHP 1 vekil kazandı

Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)- MUĞLA'da sandıklardan 7 Haziran genel seçimlerinde olduğu gibi CHP 3, AK Parti 2, MHP 1 milletvekili çıkardı. 

Bugün yapılan seçim sonunda AK Parti'de işadamı Hasan Özyer, AK Parti Muğla eski İl Başkanı Nihat Öztürk; CHP'de Avukat Akın Üstündağ, kontenjan adayı emekli savcı Ömer Süha Aldan, milletvekili Nurettin Demir; MHP'de ise İzmir eski Vali Yardımcısı Mehmet Erdoğan milletvekili seçildi. 

Muş'ta HDP 2, AKP 1 milletvekili çıkardı

Eser AYDIN/ MUŞ, (DHA) - MUŞ'ta kesin olmayan sonuçlara göre HDP 2, Ak Parti de 1 milletvekili kazandı. 

Ak Parti'den Mehmet Emin Şimşek ile HDP'den Avukat Burcu Çelik Özkan ve RTÜK üyesi Ahmet Yıldırım TBMM'ye gitmeye hak kazandı.

Nevşehir'de AK Parti 3 vekili de kazandı

NEVŞEHİR (DHA) - Yurt dışında kullanılan oylarla birlikte 204 bin 214 seçmenin olduğu Nevşehir'de resmi olmayan sonuçlara göre 181 bin 475 seçmen toplam 697 sandıkta oy kullandı. Kullanılan 181 bin 475 oyun 178 bin 298'i geçerli sayılırken seçimlere katılım oranı yüzde 88,87 olarak gerçekleşti. Seçimlerde AK Parti 110 bin 452 oy alarak yüzde 61,74 oy oranına ulaştı ve partinin adayları olan Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider milletvekili seçildi. 07 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti 90 bin 77 oy alarak yüzde 52,6 oy oranını almış ve partinin ilk iki sıra adayları olan Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk milletvekili seçilmişti.


Niğde'de Ak Parti 2, CHP 1 milletvekili çıkardı

Uğur MART/NİĞDE, (DHA) - NİĞDE'de Ak parti 2, CHP ise 1 milletvekili çıkardı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Niğde'de Ak Parti'den Alpaslan Kavaklıoğlu ile Erdoğan Özegen, CHP'den ise Ömer Fethi Gürer milletvekili seçildi.

Ordu'da Ak Parti 4, CHP 1 vekil çıkardı

ORDU,(DHA) - ORDU'da yapılan milletvekili seçimlerinde sandık başına giden seçmenin verdiği oy sonucuna göre 5 milletvekinden Ak Parti 4, CHP 1 milletvekili çıkardı. 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti 3 ve CHP 2 vekil çıkarmıştı.

Bu sonuçlara göre;

Ak Parti'den Numan Kurtulmuş, Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, CHP'den Seyit Torun, Ordu milletvekili olarak Meclis'e girdi. 

Osmaniye'de AK Parti 2 ve MHP 2 milletvekili seçildi

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de MHP 2 ve AKP 2 milletvekilliği kazandı.

MHP'den Genel Başkan Devlet Bahçeli ve Ruhi Ersoy; Ak Parti'de Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu milletvekili oldu.

Rize'de AK Parti’nin 3 vekilliğini de aldı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) - RİZE’de AK Parti 3 milletvekiliğini de kazandı. Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, AK Parti'nin Rize milletvekilleri olarak TBMM'ye gitmeye hak kazandı.

Sakarya'da Ak Parti 5, CHP 1, MHP 1 milletvekilliği kazandı

Zafer TOKUŞ/ SAKARYA, (DHA) - SAKARYA'da kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti 5, CHP 1 ve MHP 1 milletvekili çıkardı. 

Ak Parti'den Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, CHP'den Engin Özkoç ve MHP'den Zihni Açba'da milletvekili oldu. 

Samsun'da Ak Parti 6, CHP 2 ve MHP 1 milletvekili çıkardı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da yapılan milletvekili seçimlerinde sandık başına giden seçmenin verdiği oyların sonucuna göre 9 milletvekilliğinden AK Parti 6, CHP 2, MHP 1 milletvekili çıkardı. 7 Haziran eçimlerinde AK Parti 5, CHP 2 ve MHP 2 vekil çıkarmıştı.

Bu sonuçlara göre Ak Parti'den Akif Çağatay Kılıç, Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı; CHP'den Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, MHP'den de Erhan Usta Samsun milletvekili olarak meclise girmeye hak kazandı.

Siirt'te HDP 2, AK Parti 1 vekillik kazandı

Siirt'te HDP 2, AK Parti ise 1 milletvekilliğini kazandı.
Resmi olmayan sonuçlara göre HDP adayları Prof. Dr. Kadri Yıldırım ve Besime Konca ile AK Parti adayı Yasin Aktay, milletvekili seçildi.
7 Haziran seçimlerinde de HDP 2, AK Parti 1 milletvekilliğini kazanmıştı.

Sinop'ta 2 vekilliği Ak Parti ve CHP paylaştı

SİNOP, (DHA) - SİNOP'ta yapılan milletvekili seçimlerinde sandık başına giden seçmenin verdiği oy sonucuna göre 2 milletvekilliğini Ak Parti ve CHP adayları kazandı. 

Bu sonuçlara göre; Ak Parti'den Nazım Maviş, CHP'den ise Barış Karadeniz, Sinop milletvekili olarak meclise girdi. 7 Haziran seçimlerinde de aynı sonuç çıkmıştı. 


Sivas'ta Ak Parti 4, CHP 1 milletvekili çıkardı

SİVAS, (DHA) - GENEL seçim sonuçlarına göre Sivas'ta Ak Parti 4, CHP ile 1 milletvekilliği kazandı. 7 Haziran seçimlerinde 16 yıl aradan sonra 1 milletvekili çıkaran MHP sandalyesini kaybetti. 

Ak Parti'den İsmet Yılmaz, Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habib Soluk, CHP'den Ali Akyıldız milletvekili oldu.

Şanlıurfa'da AK Parti 9, HDP 3 milletvekilliği kazandı

ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA'da, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre 12 milletvekilliğinden 9'unu Ak Parti, 3'ünü ise HDP kazandı.

Bugün yapılan seçim sonuçlarına göre Şanlıurfa'da, eski bakan Faruk Çelik, mevcut milletvekilleri Mehmet Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Ahmet Eşref Fakıbaba ile Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, İbrahim Halil Yıldız, Mahmut Kaçar ve Kemalettin Yılmaztekin AK Parti milletvekili olarak TBMM'ye gitme hakkı kazandı. Mevcut milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan ise yine HDP'den milletvekili seçilerek meclise gitme hakkını elde etti. 7 Haziran seçimlerinde Şanlıurfa'da AK Parti 7, HDP ise 5 milletvekilliği kazanmıştı.

Şırnak'taki HDP 4 vekilliği de kazandı

ŞIRNAK, (DHA)- ŞIRNAK'ta 4 milletvekilinin tamamını HDP kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre HDP milletvekili adayları Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik, Ferhat Encü ve Aycan İrmez, TBMM'de Şırnak'ı temsil etme hakkı kazandı. 

7 Haziran seçimlerinde de HDP 4 vekilin tamamını kazanmıştı.


Tekirdağ’da CHP 3, Ak Parti 3 vekil çıkardı

TEKİRDAĞ, (DHA) - TEKİRDAĞ’da 26’ncı dönem milletvekili genel seçimlerinde CHP ve AK Parti 3’er milletvekili çıkardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü; AK Parti’den ise Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün milletvekili seçildi.

Tokat'ta AK Parti 4, CHP 1 milletvekili kazandı

Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, (DHA)- TOKAT'ta AK Parti 4, CHP 1 milletvekili kazandı. Tokat'ta büyük oy kaybı yaşayan MHP milletvekili çıkaramadı. 

Tokat'ta Ak Parti'den Coşkun Çakır, Zeyid Aslan, Celil Göçer ve Yusuf Beyazıt ile CHP'den Kadim Durmaz milletvekili oldu.

Trabzon’da Ak Parti 5, CHP 1 milletvekilliği aldı

TRABZON, (DHA) TRABZON’da AK Parti 5, CHP ise 1 milletvekilliği aldı. MHP’nin Trabzon Milletvekili Koray Aydın bu kez seçilemedi.

Yüzde 65in üzerinde oy alan Ak Parti’den Süleyman Soylu, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora milletvekili seçildi. CHP'den ise Haluk Pekşen meclise girme hakkı kazandı.


Tunceli'de CHP 1, HDP 1 vekillik kazandı

TUNCELİ, (DHA) - TUNCELİ'de 2 milletvekilliğini, CHP ve HDP paylaştı. HDP milletvekili adayı Alican Önlü ve CHP milletvekili adayı Gürsel Erol, meclise girmeye hak kazandı. 

Uşak'ta AK Parti 2, CHP 1 milletvekili çıkardı

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)- UŞAK'taki seçim sonuçlarına göre AK Parti 2, CHP ise 1 milletvekili çıkardı. MHP 16 yıl sonra Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'la aldığı vekilliği, 5 ay sonra Ak Parti'ye geri verdi.
Ak Parti'den Alim Tunç Mehmet Altay, CHP'den Özkan Yalım milletvekili oldu.

Van'da HDP 6, Ak Parti 2 vekil çıkardı

VAN, (DHA)-RESMİ olmayan sonuçlara göre Van'da HDP 6, Ak Parti ise 2 milletvekili çıkardı.

HDP'den Figen Yüksekdağ, Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Tuğba Hezer, Adem Geveri ve Bedia Özgökçe; Ak Parti'den Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk TBMM'ye gitmeye hak kazandı.

Yalova’da Ak Parti 1, CHP 1 milletvekili çıkardı

Süheyla GÖZDERLİLER/YALOVA,DHA-YALOVA’da kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti 1, CHP 1 milletvekili çıkardı.
Toplam iki milletvekili bulunan Yalova'da bugün yapılan seçimlerde Ak Parti'den Fikri Demirel ile CHP'den Muharrem İnce milletvekili seçildi.

Yozgat'ta Ak Parti 4 milletvekilliği kazandı

Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT, (DHA) - YOZGAT’ta kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti'den Bekir Bozdağ, Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer milletvekili seçildi.

Zonguldak'ta AK Parti 3, CHP 2

ZONGULDAK, (DHA) - ZONGULDAK'ta, 5 milletvekilliğinden 3'ünü AK Parti, 2'sini CHP kazandı. 

Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar AK Parti'den, Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş da CHP'den milletvekili seçildi.