Kamuda çalışanların hayatlarını değiştirecek, atamadan maaşa, dereceden kadroya kadar birçok değişiklik artık gün yüzüne çıkmaya başladı. Memurların yıllık izinlerini düzenleyen ve çalışma şartlarını kolaylaştıran 5 maddenin kabulunden sonra çok önemli bir değişiklik daha masaya geliyor. Memurların emeklilik şartlarını etkileyecek ve gerek tazminat miktarlarının gerekse emekli maaşlarının artmasını sağlayacak derece ve kademe değişiklikleri de önümüzdeki hafta tamamlanacak.
 
2005 VE SONRASI
 
Sendikaların görüşüne de sunulan bu değişikliklerle ilgili çalışmalarda sona gelinirken 2005 yılından sonra göreve başlayan personele, 1 derece verilmesi sağlanacak. Ayrıca çözüme kavuşturulacak diğer konu ise yardımcı hizmetler sınıfına dahil personele ek gösterge verilmesi.
 
EMEKLİ AYLIĞINA DA YANSIYACAK
 
Derece yükselmesi, memurun maaşını artırdığı gibi, emekli aylığına da yansıyor.
 
Memurun ek göstergesi, özel hizmet tazminatı, derece aylığı ve harcırah gibi hakları, dereceye bağlı olarak artıyor. Bu değişiklikler emekli ikramiyesini ve emekli maaşını da yükseltiyor. Memur, göreve başladıktan sonra her çalışma yılında bir kademe, her üç yılda da bir derece yükseliyor ayrıca maaşı da derece yükselmelerine bağlı olarak artıyor.
 
Yine memurun öğrenim durumuna göre yükselebileceği en üst derece de farklı oluyor.
 
Memurlar eğitim durumlarına göre belli bir dereceden göreve başlıyor ve yükselebilecekleri en yüksek derece de buna bağlı olarak değişiyor.
 
Kaynak: Takvim