Abdullah Öcalan'ın mesajında ön plana çıkan en önemli vurgu ''PKK'ya silahları bırakın, sınır dışına çıkın'' çağrısı oldu.

Öcalan'ın dikkat çeken bir diğer mesajı da ''Hz Musa, Hz İsa ve Hz Muhammed'in mesajlarındaki hakikatler bugün yeni müjdelerle harekete geçiyor'' sözleri oldu.

HALAY VE HORON AKRABADIR

-Binlerce yıllık bu büyük medeniyeti farklı ırklarla dinlerle mezheplerle kardeşçe ve dostça birlikte yaşayan Kürtler için Dicle ve Fırat, Sakarya ve Meriç nehirlerinin kardeşidir. Halay ve delilo, horon ve zeybekle hısım akraba olur.

MİLYONLAR BARIŞ İSTİYOR

-Ortadoğu ve Ortaasya halkları artık uyanıyor. Kendine ve aslına dönüyor. Birbirine karşı kışkırtıcı ve köreltici savaşlara artık dur diyor. Nevruz ateşiyle yüreği tutuşan yüz binler milyonlar artık barış diyor, kardeşlik diyor, çözüm istiyor.

SİLAHLAR SUSSUZ FİKİRLER KONUŞSUN

-Artık silahlar sussun fikirler konuşsun noktasına geldik. Yoksayan inkar eden dışlayan modernist paradigma yerle bir oldu. Akan kan Kürt'üne, Türk'üne, Laz'ına, Çerkez'ine bakmadan bu coğrafyanın ta bağrına akıyor. Ben bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğine diyorum ki, artık yeni bir dönem başlıyor. Silah değil, siyaset öne çıkıyor.

İSLAM BAYRAĞI ALTINDAKİ KARDEŞLİK HUKUKU

-Saygıdeğer Türkiye halkı, bugün kadim Anadolu'yu Türkiye olarak yaşayan Türk halkı bilmeli ki, Kürtlerle bin yıla yakın İslam bayrağı altındaki ortak yaşamları, kardeşlik ve dayanışma hukukuna dayanmaktadır. Gerçek anlamında bu kardeşlik hukukunda, fetih inkar ret ve imha yoktur, olmamalıdır.

ÇANAKKALE RUHU YENİ DÖNEMİ AYDINLATIYOR

-Zaman çatışmanın, birbirlerini horlamanın değil, ittifakın, birlikteliğin ve helalleşmenin zamanıdır. Çanakkale'de omuz omuza şehit düşen Türkler ve Kürtler, 1920 Meclis'ini birlikte açmışlardır. Ortak geçmişimizin ortaya koyduğu gerçek, ortak geleceğimizi de birlikte kurmamız gerektiğidir. TBMM'nin kuruluşundaki ruh bugün de yeni dönemi aydınlatmaktadır.

MİSAK-I MİLLİ VURGUSU

-Tıpkı yakın tarihte Misak-ı Milli çerçevesinde, Türklerin ve Kürtlerin öncülüğünde gerçekleşen Kurtuluş Savaşı'nın derinleşmiş bir türevini yaşıyoruz. Tüm bu kesimleri eşitlikçi özgür ve demokratik ifade tarzının örgütlenmesini gerçekleştirmeye çağırıyorum.

PEYGAMBERLERİN MESAJINDAKİ MÜJDELER HAREKETE GEÇİRİYOR

-Zamanın ruhunu okuyamayanlar tarihin çöp sepetine giderler. Suyun akışına direnenler uçuruma sürüklenirler. Ortadoğu halkları kökleri üzerinden yeniden doğmak ve ayağa kalkmak istiyorlar. Bu Nevroz hepimize yeni bir müjdedir. Hz Musa, Hz İsa ve Hz Muhammed'in mesajlarındaki hakikatler bugün yeni müjdelerle harekete geçiyor. İnsanoğlu kaybettiklerini geri kazanmaya çalışıyor.

HALKLARIN KARDEŞLİĞİ

Selam olsun bu sürece büyük destek verenlere. Selam olsun halkların kardeşliğine. Yaşasın Nevruz, yaşasın halkarın kardeşliği.