“Hemen harekete geçiyor ve 30 Mart 2014 günü yapılacak seçimlerde oylarımız BDY’ye diyoruz açıklamasını yapan platform, İsveç’te yaşayan Kulu ve Cihanbeylilerin seferber edilmesi için kendisine bir dizi görev belirledi.

Kürdistanlılara seçim öncesi ülkeye gidip aktif olarak BDP’nin kazanması için çalışmaları önerisinde bulunan platform, bunu yapacak olanakları olmayanların ülkede tüm akraba ve dostlarına telefon etmeleri ve BDP’yi desteklemeleri çağrısında bulunuyor.

Platformun kurucuları arasında yer alan Yusuf Özden, Cihanbeyli ve Kulu’da yaşayanların büyük bir çoğunluğunun Kürt olduğunu, ancak bugüne kadar Kürt halkının kendi kendini yönetmediğini, belediye yönetiminde burjuva partilerinin yer aldığını ancak gelenen noktada buna son vermek gerektiğini söylüyor.

“Biz artık halk kendi kendimizi yönetmeliyiz. Bunun gerçekleşmesi için de Avrupa ülkeleri ve İsveç’te yaşayan bizlere önemli görevler düşüyor. Biz BDP’nin kazanacağına inanıyoruz. Bu amaçla da üzerimize düşen görevleri en iyi ve azami bir şekilde yerine getirmeye çalışacağız” diyen Özden, İsveç’te BDP ile dayanışma toplantıları ve geceleri düzenleyeceklerini ifade ediyor.

Platform İsveç’te yaşayan Kulu ve Cihanbeylilere yönelik yazılı bir çağrıda bulundu. Söz konusu çağrıda: “Kapitalist modernite,  insanı, şuurunu kaybetmiş bir tüketim nesnesi haline getirmiştir. Tükettikce kendisini ve doğayı hızla tüketen ve bu suretle doğanın ve kendisinin sonunu getiren şuursuz bir varlık. Bu şuursuz insan ve toplum gerçekliğini  ahlaki insanı ve ahlaki toplumu esas alan demokratik modernite tasavvuruyla değiştirmek için  30 Mart 2014 seçimlerinde oylarımız BDP’ye diyoruz.

Siyaseti, siyasetciyi yolsuzluk yapan ama hesabını vermeyen ayrıcalıklı bir grup yapan bir kurum olmaktan çıkarıp gerçekten fikir ve hizmet üreten bir kuruma dönüştüreceğiz.

Sorunların çözümü için BDP diyoruz. Bir başka parti değil. Çünkü sorunların sebebi olanlar aynı zamanda çözümü olamazlar. BDP dışındaki partiler saydığımız sorunların sebebidirler. BDP ise bu sorunların çözüm iradesi olarak ortaya çıkmıştır.

Kısacası, siyasi irademizi ortaya çıkarmak için, 500 yıldır büyük bir inatla koruduğumuz dilimizin, kültürümüzün, irademizin siyasi bir statuye kavuşması için 30 Mart 2014 seçimlerinde oylarımız BDP’ye diyoruz” ifadelerine yer veriliyor.

Platform ilk aşamada 2 Mart günü Stockholm’de Fittja okulunda “Cihanbeyli- Kulu Dayanışma Gecesi” yapma kararı aldı ve Stockholm’de yaşayan Kürdistanlılara geceye katılmaları çağrısında bulundu.
 

ANF