Barbaros Leylani, Stockholm’deki Sergels Meydanı’nda yaptığı konuşmada “İsveç’e, İskandinavya’ya ve tüm Avrupa’ya Türkiye’nin gücünü gösterelim. Biz kan akmasını istemiyoruz ama gerekirse kan akmasına izin veririz” demişti.


Olay sonrasında açıklama yapan Türk İşçi Dernekleri Federasyonu, Leylani’nin sözlerini talihsiz bir açıklama olarak nitelendirerek, “O konuşma federasyonumuzun görüşünü yansıtmamaktadır. Sadece Sayın Leylani’nin şahsi görüşüdür ve federasyonumuzu bağlamamaktadır” ifadesini kullandı.


'DUYGUSAL DAVRANIP HEYECANLANDIM'


Barbaros Leylani de federasyonun internet sayfasında bir açıklama yayınlayarak, "Zamanın darlığı ve hazırlıksız yakalanmamdan dolayı, duygusal davranıp heyecanlanarak dilimin sürçmesi sonucu, konuşmam yanlış anlaşılmalara yol açmıştır" diye yazdı.


Konuşmasından dolayı özür dilediğini ifade eden Leylani, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu yönetim kurulundan istifa ettiğini duyurdu.


İsveç’teki birçok örgüt ve Ermeni dernekleri olaya tepki gösterirken, İsveç İnsan Hakları Örgütü etnik nefrete teşvik suçundan Leylani'ye karşı şikayette bulundu. İsveç’teki Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Bahar Çetin de, Leylani’nin urkçı konuşmasının ülkede yaşayan 50 bine yakın Türk’ü olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

sputniknews.com