İsveç'te bıçaklı bir kişinin Hofors'ta bulunan Petr adlı okulu bastığı ve öğrencilerin sınıflarda mahsur kaldığı belirtildi. Çok sayıda polisin okula gittiği bildirildi.

İsveç gazetesi Aftonbladet'e göre, öğretmenler okulda dolaşan bıçaklı bir kişiyi fark etti ve öğrencileri sınıflara kilitledi. Gazete, sekiz polis aracının bölgede olduğu aktardı.

Sınıflarda mahsur kalan öğrencilerin yaşananları sosyal medyaya yazdıkları görülüyor. Kullanıcı adı 'theo.hiller' olan bir öğrenci Instagram hesabına, "Sınıfta oturuyoruz ve neler olabileceğini düşünüyoruz" yazdı.

Bir başka İsveç gazetesi Gefle Dagblad'a göre ise böyle bir olay hiç meydana gelmedi. Polis sözcüsü Michael Hedstrom, bıçaklı kişi hakkındaki haberlerin "dedikodudan ibaret olduğunu" söyledi. 15 yaşındaki kayıp bir öğrenciyi aradıklarını ifade eden Hedstrom, "Karanlık olmadan elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

İsveç'in Göteborg kenti yakınındaki Trollhattan kasabasında Yıldız Savaşları maskesi takan bir kişi 22 Ekim'de elinde kılıçla okul basmış ve üç kişi hayatını kaybetmişti. Radikal