Son günler de Türkiye'den İsveç'e, aile birleşimi ve işyeri üzerinden başvuru yapanların  bekleme sürelerinin oldukça uzadığı şikayetleri üzerine İsvecgundemi'ne bir açıklama yapan Avukat Serpil Güngör, özellikle geçen sene sığınmacı dalgasının getirdiği iş yükü yüzünden Göçmenler Ofisi'nin iş yükünün kat be kat arttığı ve bu yüzden bekleme sürelerinin uzadığını aktardı. 

Bekleme sürelerinin ancak 2 yıl içinde normale döneceğini kaydeden Göngör, ''Eskiden Göçmenler Ofisi başvuruda bulunanların isteği üzerine bekleme sürelerini kısaltarak, işlemleri hızlandırıyordu. Geçen seneki sığınmacı akımında Göçmenler Ofisi'nin iş yükü haddinden fazla arttı. Başvuru yapanlar bekleme sürelerinin hızlandırılması talebini kabul etmiyor. Yalnız gelen çocuk sığınmacıların da çok olması dolaysıyla Göçmenler Ofisi'nin işlemleri çok yavaşladı'' dedi.

Son aylarda İsveç'e gelen sığınmacıların azaldığına dikkat çeken Güngör, ''Sığınmacı akını kesilse de önceden gelen sığınmacıların işlerinin yoğunluğu nedeniyle Göçmenler Ofisi normal çalışma şartlarına ancak 2 senede dönebilir. Bu yüzden  aile birleşimi ve işyeri üzerinden başvuru yapanların 2 sene daha normal bekleme sürelerinden daha uzun bekleyeceklerini söyleyebiliriz'' diye konuştu.

Avukat Serpil Güngör, İsveç'teki her türlü hukuk sorularınızı facebook sayfası üzerinden de cevaplıyor. Sorusu olanlar bu facbook sayfasından Güngör'e her türlü soruyu sorabilir.  https://www.facebook.com/groups/545250805661795/?fref=ts 


Atila ALTUNTAŞ / İsveç Gündemi