SVD gazetesinin kaydettiğine göre, Stockholmshem şirketinin üstlendiği proje gereğince, sığınmacıların barınma problemini kısmen dahi çözmesi için ilk planda 4 bin konut inşa edilecek. Stockholm'ün Östermalm bölgesine inşa edilecek bu konutların bir özelliği de taşınabilmeleri. Mülteciler, bu konutlarda geçici kalacak ve kendilerine kalıcı bir yer bulduğunda burayı boşaltacaklar.

Konu hakkında basına bilgi veren Stockholm Belediye yetkilisi Lena Karlsson, yapılacak bu binaların 7 ila 9 yıl arası kalacağını, amaçlarının gelen ailelerin o evlerde 2-3 yıl kalma imkanı sağlamak olduğunu vurguladı. Evler, 55 metrekarelik büyüklükte olacak.

BAHAR YAKLAŞTIKÇA MÜLTECİLERİN YER SORUNU ÖNE ÇIKIYOR

İsveç göçmen dairesi kabul ettiği sığınmacıların büyük bir kısmını turizm bölgelerindeki kamp bölgelerine yerleştirmişti. Bahar ayı yaklaşırken göçmen dairesi, gelecek turistlere yer açmak için bu bölgelerdeki 5 bin 500 adet sığınmacıyı başka yerlere taşıyabilme arayışında.

Kamp yerlerindeki ve otellerdeki göçmenlerin çıkarılması durumunda gemilere yerleştirilecekleri, kalanların da eşit oranda belediyelere dağıtılacakları duyurulmuştu.
Bu girişimlerin yeterli gelmeyeceği düşüncesiyle de büyükşehir belediyeleri ve Şehircilik Bakanlığı yeni konutlar inşası çabasına girişti.