İsveç, ülkedeki adalet sisteminin iyileştirilmesi ve vize serbestliği için gerekli koşulların sağlanmasında kullanılmak üzere Kosova'ya 70 milyon euroluk maddi destek sağlayacağı bildirildi.

İsveç, Kosova'ya adalet sisteminin iyileştirilmesi ve vize serbestliği için gerekli koşulların sağlanmasında kullanılmak üzere 70 milyon euroluk yardımda bulunacak.

İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Bakanlığı Müsteşarı Ulrika Modeer, Priştine'deki temasları kapsamında, Kosova Avrupa Entegrasyonu Bakan Yardımcısı Ramadan İlazi ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Modeer, İsveç'in 2016-2020 döneminde Kosova'ya, adalet sisteminin iyileştirilmesi ve vize serbestliği için gerekli koşulların sağlanması için 70 milyon euroluk yardımda bulunacağını bildirdi.

Kosova ile İsveç'in reform ve kalkınma alanlarında uzun süren ortaklığı bulunduğunu anımsatan Modeer, "Kosova AB üyeliğine doğru ilerlemektedir. Bu nedenle biz de sosyoekonomik gelişmeyi sağlayacak reformlara ağırlık veriyoruz" diye konuştu.

Modeer, İsveç hükümetinin başta vize serbestliği süreci olmak üzere genel olarak Kosova'nın AB sürecine destek olduğunu sözlerine ekledi.

Kosova Avrupa Entegrasyonu Bakan Yardımcısı İlazi de görüşmenin odak noktasının vize serbestliği süreci ve Kosova ile AB arasında imzalanan İstikrar ve Ortaklık Anlaşması olduğunu aktardı.