Uluslararası Mevlana Vakfı dün akşam Milano Oditoryumu’nda sema ayini gösterisini sundu.

TC Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy’un daveti üzerine TC. Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla Milano, Roma ve Vatikan’da sema ayini gösterileri sunmak üzere İtalya’ya gelen Uluslararası Mevlana Vakfı dün akşam Milano Oditoryumu’nda sema ayini gösterisini sundu.

Mevlana Celaleddin Rumi’nin 22. kuşaktan torunu olan Makam Çelebisi Faruk Hemdem Çelebi öncülüğündeki semazenlerin sunduğu, Mevlana’nın öğretisinin özgün ve sembolik bir ifadesi olan ve UNESCO tarafından da ‘İnsanlığın sözlü mirasına ait bir başyapıt’ olarak ilan edilen Mevlevi Sema Ayinine Milano Fondazione Cariplo Oditoryum’unu dolduran yaklaşık bin 400 kişi tanıklık etti. Gösterinin açılış konuşmasını TC Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök yaptı.

Mevlana’nın 22. kuşak torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı 2. Başkanı Ayşe Esin Çelebi Bayru, gösteri sonrası İHA mikrofonlarına yaptığı açıklamada Milano’da düzenlenen sema ayinine yüksek katılım nedeniyle duyduğu mutluluğu ifade etti. Bayru, “Özellikle Vatikan’da düzenlenecek ayin için çok heyecanlı ve mutluyum. Vatikan’da Kuran-ı Kerim okuyabilmek çok güzel bir duygu” dedi. Vatikan tarafından davet almış olmanın önemine değinen Esin Çelebi Bayru, “Hele bugünlerde çok önemli mesajlar bunlar. Hiçbirimizin bir diğerinden farklı olmadığını, neticede hepimizin aynı Allah’a inandığımızın bir mesajı ve bu mesajları birbirimize verirsek inanıyorum ki dünyanın bugünkü durumuna çok büyük bir açıklık getireceğiz, sulh gelecek, barış gelecek. Onun için daha çok hizmet etmeliyiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Sema ayini gösterisini izleyen İtalyan tarihçi Aldo Ferretti de, “Çok güzel bir gösteri oldu. İzlemenin ötesinde anlaşılması gereken bir gösteriydi” diye konuştu.

Kaynak: IHA