DİSK Kadın Komisyonu adına açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, savaşın, ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım olduğunu hatırlatarak, "Ülkemiz bugün savaş ve kandan beslenen bir siyasi iktidar ve onun fiili başkanı tarafından adım adım bir yıkıma sürüklenmek isteniyor. İçinde yer aldığımız coğrafyayı saran ateş çemberi, Türkiye'yi yakmaya hazır bir tehlike olarak her geçen gün daralıyor. Savaş, yaşadığımız ülkenin dört bir yanını sarıyor" dedi. Seçim sonrası savaşın birdenbire alevlenerek yükselmesinin sebebi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "400 milletvekili olsa bunlar olmazdı" sözlerini gösteren Çerkezoğlu, halkın artık ülkeyi ateşin içine atanları tanıdığını söyledi.


Savaş kadına yönelik şiddetin artması demek

Savaşın kadınlar üzerindeki etkilerini sıralayan Çerkezoğlu, "Savaş kadınlar için yaşadığı yerlerden sökülüp atılmak, hayatın iyice kıyısına itilmek, yoksulluk, yoksunluk ve göç anlamına geliyor. Savaş evde ve sokakta kadına yönelik şiddetin artması anlamına geliyor" diye konuştu. Barışın işçilerin, emekçilerin ellerinde yükseleceğinin altını çizen Çerkezoğlu, "Kardeş kanı dursun" diye yola çıktıklarını belirtti.


Kampanya Cizîra Botan'a dönük

DİSK Kadın Komisyonu olarak Cizreli kadın ve çocuklar ile dayanışmak adına bir kampanya başlatacaklarını duyuran Çerkezoğlu, "Hedefimiz savaşın yoksul ve yoksun bıraktığı kadın ve çocukların yaralarını bir nebze olsun sarmak, onların en temel ihtiyaçlarını karşılayabilmektir" ifadesinde bulundu.

Son olarak 10 Ekim'de Ankara'da DİSK, KESK, TMMOB'un çağrısı ile gerçekleştirilecek olan mitinge katılım çağrısı yapan Çerkezoğlu, yaklaşan seçimlere dikkat çekerek, siyasi partilere taleplerini ileteceklerini ifade etti.


 DİHA/İSTANBUL