Hamburg Rojbîn Kadın Meclisi'nin organizesiyle çarşamba günü gerçekleştirilen eylemde, AKP ve DAİŞ faşizmini durdurma çağrısı yapıldı.

'AKP'nin savaşını reddediyoruz'

Tekne, kadınların talebini içeren pankart ve flamalarla donatıldı. Harburg semtinde alkış ve sloganlar eşliğinde tura başlayan kadınlar, şehrin değişik limanlarına uğrayarak barışa olan özlemlerini dile getirdi. 

"Erdoğan ve AKP iktidarı eliyle kadına yönelik şiddet ve katliamları lanetliyoruz"pankartı asan kadınların ilk durağı Hamburg Landesbrücken limanı oldu. Burada bir grup kadın tarafından zılgıt ve sloganlarla karşılanan barış turu yolcuları adına Beritan Dep bir açıklama yaptı. Kürdistan’da ilan edilen öz yönetimlerini selamlayarak konuşmasına başlayan Dep, AKP'nin savaşını reddettikleri, barış istedikleri için bu eylemi gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Eylemcilerin bir sonraki rotası Bergedorf limanıydı. Aralarında SKB’li kadınların da bulunduğu kalabalık bir kadın grubu tarafından karşılanan eylemciler, Bergedorf tren istasyonu önünde gerçekleştirdikleri mitingde taleplerini bir kez daha dile getirdiler.

 

Halk toplantısına katılım çağrısı

Eylem sonunda, bugün Harburg’da Rojbin Kadın Meclisi tarafından düzenlenen HDP seçim standına ve Pazar günü ise HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Bergedorf’ta bulunan DİMA spor salonunda gerçekleştirilecek halk toplantısına katılım çağrısı yapıldı.

 

Meclis Eşbaşkanı Leyla Kaya: İsyanımıza destek olun

Tekne turu hakkında gazetemize konuşan Hamburg Rojbîn Kadın Meclisi Eşbaşkanı Leyla Kaya şunları dile getirdi: "Barış turuyla aynı zamanda AKP ve DAİŞ eliyle ülkemizde geliştirilen baskı ve soykırımlara kendi cephemizden cevap olmaya çalıştık. Kadınlar olarak her sabah ölüm ve yıkım haberleriyle uyanmaktan bıktık. AKP ve onun çeteleri eliyle gerçekleştirilen bu katliamda en büyük acıyı anneler yaşıyor. Bu eylemimizle Demokratik Özerklik uğrunda şehit olan anneleri ve tüm yoldaşlarımızı anmak istedik. Bu savaşın durması için Êdî Bes e-No Pasaran diyoruz. Bu bizim savaşımız değil, bu annelerin savaşı değildir. Bu savaş Erdoğan'ın kendi çıkarını korumak için halkımıza ve kadınlara açmış olduğu bir savaştır. Bu savaşa çocuklarımızı vermek istemiyoruz. Türk annelerine çağrımız bu isyanımıza destek olmaları. Savaşın son bulması ve coğrafyamıza yeniden barışın gelmesi en büyük hayalimiz. Bu hayalimizi gerçekleştirmek için 1 Kasım'da yapılacak olan erken genel seçimde HDP’yi desteklemeliyiz. Barıştan ve kardeşlikten yana olan tüm insanların tercihi HDP olmalıdır.”


YENİ ÖZGÜR POLİTİKA