Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido'da iki kız kardeş, erkek kardeşlerinin hayatını kaybettiğini yıllar sonra fark etti. Cesetten geriye kemiklerin kaldığını fark eden iki kız kardeş, kemikleri kırıp çöpe attı. Binanın yıkımı için gelen görevlilerin, kemikleri fark etmesi üzerine başlayan soruşturma ile olay ortaya çıktı.

Hokkaido'da yaşanan olayda Masao Tadano adlı Japonun kendi odasında yaşadığı ve pek kimseyle görüşmediği kaydedildi. Ancak Masao Tadano ile aynı evi paylaşan iki kız kardeşin, geçtiğimiz kasım ayında yeni bir eve taşınmaya karar verdikleri bildirildi. Bunun üzerine odaya giren ikili, Masao Tadano'nun cesedi ile karşılaştı. Ancak cesedin iyice çürüdüğü ve geriye sadece kemiklerin kaldığı belirtildi. Bunun üzerine iki kız kardeşin, kemikleri kırarak bir poşete koydukları ve çöpe attıkları kaydedildi. Binanın yıkımı için gelen inşaat görevlilerinin ise çalışma sırasında bu kemiklerle karşılaştıkları kaydedildi. Polislerin olay yerine gelip araştırma yapmaları üzerine gerçek ortaya çıktı. Polise ifade veren kadın, "eleştirilmek istemediğini", kemikleri zaman içinde kaybolacağını düşündüğünü söyledi. İkilinin tutuklanmadığı ancak olayın savcılığa intikal ettirildiğini belirtildi.

Japonya'nın güneyindeki Osaka'da geçtiğimiz günlerde de benzer bir olay yaşanmıştı. Sanae Nakamura adlı kadın, üç ve bir yaşlarındaki iki çocuğunu evde bırakarak erkek arkadaşının evine gitmiş, 1 ay sonra geri geldiğinde ise çocuklarının cesedi ile karşılaşmıştı. Japon mahkemesinde görülen davada, Nakamura cinayetten suçlu bulunarak 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

Kaynak: CİHAN