Galaxy S4 Mini modeli ile orta sınıf kullanıcıya hitap ettiklerini açıklayan Samsung, S4 mini modeli 107 gram ağırlığında. Boyut olarak Galaxy S4'ten biraz daha kalın yapıya sahip olan mini 8.94mm kalınlığında olacak. Beklenen özelliklerin aksine 2100 mAh batarya ile gelmeyen S4 Mini, 1900 mAh bataryaya sahip olacak.  Bu batarya gücü ise telefonu aktif kullanan ve elinden düşürmeyen Samsung’cuları biraz üzebilir.
 
4.3 inç qHD (540 x 960) büyüklüğünde süper AMOLED ekrana sahip mini, bu özellikleri ile Galaxy S3’de yaşanan piksel problemini gözden kaçırmış gibi görünüyor.
 
Tüm bunların yanında, çift çekirdekli işlemcisi ile gelen Galaxy S4 Mini, 1.5 GB kapasiteli RAM ile oldukça dikkat çekiyor. Galaxy S4'teki hemen hemen tüm yazılımların kullanıldığı mini modelinde ise akıllara S4 modelinde yaşanan hafıza sorununu getiriyor.
 
Başka bir deyişle S4 için kullanılan yazılımda neredeyse 8 GB’lık bir alan Samsung tarafından parsellenmişken, Galaxy S4 Mini de aynı yazılımın temel alınması oldukça düşündürücü.