Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim Sınavı’na girmeye hazırlanan Fatih Aslan (22) isimli öğrenci, kimliğini unuttuğu için sınav salonuna alınmadı. Aslan, nüfus müdürlüğüne giderek yeni bir kimlik çıkarmasına rağmen, sınava 8 dakika geç kaldığı için 1 yıldır hazırlandığı sınava giremedi. Sınav görevlilerinden şikayetçi olacağını belirten Aslan, "Nüfus müdürlüğüne gidip kimliğimi çıkardım. 8 dakika geç kaldığım için sınav görevlileri beni içeri almadı. Benim mağduriyetimin hesabını kim verecek?" diyerek tepki gösterdi.

KPSS Ortaöğretim düzeyi yapılan sınava 1 yıldır hazırlanan Fatih Aslan (22) isimli öğrenci, kimliğini unuttuğu için sınava alınmadı. Gaziantep Şehitkamil Adnan A.Ş. Ortaokulu’nda sınava girmek için sabahın erken saatlerinde okula gelen Aslan, yanında ehliyeti olmasına rağmen yetkililerce sınav salonuna alınmadı. Yetkililerin sınav evrakı almak için kendisini emniyet müdürlüğüne yönlendirdiğini dile getiren Aslan, yanlış yönlendirildiği için sınava geç kaldığını vurguladı. Aslan, "Bana en başta nüfusa gidip kimlik çıkar deselerdi ben ona göre fotoğraf çektirirdim. Sabah 09.30’da ben iki tane Emniye Müdürlüğü’nü gezdim, kağıt vermediler. Sonrasında nüfusa gittim, kağıt vermediler, fotoğraf çektirmem gerektiğini söylediler. En son çarşıda bir fotoğraftçı buldum. Aradaki mesafe 20 dakika." dedi.

Yanlış yönlendirme yüzünden sınava geç kaldığını belirten Aslan, "Kimliğimi çıkardım, 8 dakika geç kaldım. Sınav görevlileri beni içeri almadı. 1 yıldır ben bu sınava hazırlanıyorum. Benim 1 senemin hesabını kim verecek. Beni yanlış yönlendirmese direk nüfus dese, basıp oraya giderim. Benim mağduriyetimin hesabını kim verecek. Bu işler oyuncak değil ki, bu benim hayatım. Yetkililere sesleniyorum ama boş yani. Ancak bizim bir tanıdığımız olmalı.” diye konuştu.

Kendisinin yerinde bir bayan olsa onun sınava alınacağını söyleyen Aslan, "Partilerin birinde dayım ya da amcam olsaydı bir telefonumla beni içeri alırlardı. Bizim kimsemiz yok diye mi mağduruz. Memur çocuğuyuz diye mi böyle bizim halimiz?” diyerek tepkisini ortaya koydu. Sınav görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Aslan, maddi ve manevi tazminat davası açacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: CIHAN