IŞİD’in Kobaniye saldırıları devam ediyor. IŞİD’in saldırılarından kaçan bir çok Kobanili Kürt Türkiye’ye sığınmaya devam ediyor. IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınmaya çalışanlar arasında bir çok yaşlıda bulunuyor. Zorunlu göç yolunda Koba’nin Alişar köyünden kaçarak Türkiye’ye sığınmaya çalışan 80 yaşındaki Şemso Eyşo’ya Türk askerleri yardım elini uzattı. Sınırdan kaçarken kargaşada ailesini kaybeden yaşlı Eyşo’yu Askerler alarak araçlarına bindirdi ve Aligör Yatılı İlköğretim Bölge okuluna götürdü. Kimsesiz kalan Eyşo burada ailesinin gelip kendisini alacağı günü umutla bekliyor.

Kobani’den IŞİD saldırıların kaçtıklarını söyleyen Eyşo,sınıra kadar geldiğini yaşlı olduğu için yürümekte zorluk çektiğini ifade etti. Eyşo zorlu göç yolunda yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hepimiz evlerimizi, hayvanlarımızı terk ettik kaçtık. Sınıra geldik bu tarafa geçtik. Arkadaşlarım geçtiler ben yerimde kaldım. Türk askerleri geldi bizi arabalarına bindirdiler. Bizi buraya getirdiler. Sınıra gelirken şaşırdım. Benim yanımda gelen çocuklarını gördü, beni arayan soran olmadı. Ben yalnız başıma buradayım. Ben yürüyemiyordum. Gelip size kurşun yağdıracak dediler herkes kendini kurtardı. Sadece ben yerimde kaldım. Şuan ben yalnız başıma kaldım."

KOBANİ’YE İLK DEFA 3 HAVAN TOPU İSABET ETTİ

Öteyandan, Kobani’ye üç koldan saldıran IŞİD’in ilerleyişi devam ediyor. Örgütün Kobaninin hemen yanında bulunan Zorava tepesine havan toplarıyla vurmaya başladı. Dün Komani merkeze 2 havan topu isabet etti. PYD’nin elinde bulunan Kobani’ye düşen havan toplarından birinin Kürt Çeşmesi Mahallesi’nde bulunan bir evin duvarına isabet ettiği öğrenildi. Toplar, bir kişinin ölümüne ve 6 kişinin yaralanmasına sebep oldu.


Kaynak: CIHAN